STRUČNJACI PORUČUJU: Pijete kreatin sa vodom? Grešite!

Kreatin je vrsta proteina koja obnavlja mišiće i koji im daje energiju. U telu se ovaj protein prirodno proizvodi zahvaljujući aminokiselinama.

Svakog dana vaše telo proizvede nekoliko grana ovog proteina, a taj broj se povećava ako jedete meso.

Zamislite da je vaš biceps gradilište, a da je kreatin gomila cigli i kamenih blokokva koje imate. Kada se vaši mišići umore i iscepaju, proteini ih obnavljaju, baš kao cigle koje popravljaju zid. Međutim, kreatin ima i drugu funkciju. On postiče mišiće na jaču aktivnost i daje im više energije.

On dovodi do toga da se mišići više troše i da postižu bolje rezultate, što znači da će vaša mišićna vlakna biti umornija, ali će zato brže postajati jača i snažnija.

Kreatin je sjajan protein koji vrlo dobro obnavlja mišiće i koji im daje energiju, pa ćete videti da ćete imati više energije i da ćete biti u stanju da podignete veće težine.

Kao i kod običnih porteina, i kreatin se meša sa tečnostima i tako unosi, pa ga zato mongi mešaju sa vodom i tako piju, ali tu dolazi do greške. Kada se pije sa vodom, kreatin koji se unosi u telo se ne zadržava dovoljno i telo ga ne apsorbuje kako treba.

Potrebno je da se kreatin unese sa šećerom, jer će šećer omogućiti da telo apsorbuje kreatin i da ga sprovede do mišića. Zato mnogi fitnes stručnjaci kažu da kreatin trebate mešati u gustim sokovima i da ih tako konzumirate, jer ćete postići bolje rezultate.

Mr D Fit – Dalibor Dunčević