Napravite sami prirodni LEK PROTIV KAŠLJA

Telo nas tera da kašljamo sa dobrim razlogom. Kada kašljemo čistimo naše organe za disanje. To je nevoljna reakcija kojom se naše telo bori protiv virusa. Uobičajena je pojava kada imamo bronhitis, grip ili sličnu prehladu.


Može da bude i posledica upotrebe duvana, zagađenja ili pasivnog pušenja. Dok vas telo tera da kašljete, možete da se osećate veoma iziritirano. Pokušavate da zaustavite kašalj, kupujete sirupe i pastile – ali ništa ne pomaže.

Često sirupi protiv kašlja ne pomažu već imaju samo placebo efekat koji nam donosi samoolakšanje od kašljanja. Na svu sreću postoje prirodni lekovi koji mogu da nam pomognu da smirimo kašalj. Ipak ćete morati da posetite lekara ukoliko kašalj bude potrajao jer može da bude znak nekog težeg oboljenja ili infekcije disajnih puteva.

Ukoliko imate u kući par banana, možete lako da napravite “kremu” protiv kašlja kod kuće. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka da napravite ovaj lek i to 400ml vode, 2 oljuštene banane i 2 kašike organskog meda.

Stavite vodu u lončić da provri na šporetu. Dok se voda greje, oljuštite banane i spleskajte ih u veliku činiju, najbolje drvenom kašikom. Sipajte provrelu vodu preko banana, pokrijte smesu i ostavite da se ohladi 30 minuta. Kada se ohladi dodajte med i sve lepo promešajte. Sada je sirup spreman za upotrebu. Ugrejte ga pre nego ga koristite, a možete da ga pijete najviše četiri puta na dan.

Ovaj sirup odličan je kod kašlja, ali može da vam pomogne i kod drugih problema. Banane su prirodni stimulator serotonina, koji nam pomaže da zaspimo i da se uopšte dobro osećamo. Ukoliko vas vaš kašalj drži budnim, banane mogu da vam pomognu da pobedite insomniju. Med, takođe, može da vam pomogne da brže zaspite.


Izvor:Apost,Telegraf