Zdrava hrana štedi vreme i novac

Sve više ljudi u svetu okreće se zdravoj ishrani, jer shvataju da loše prehrambene navike loše utiču na zdravlje.

Ovi saveti pomoći će da svoju prehranu učinite kvalitetnijom i zdravijom:

Samo polako

Zdrava ishrana sastoji se prvenstveno u tome da postanemo svesniji šta, kako i koliko jedemo. Ako ste odlučili da promenite ishranu i hranite se zdravije, počnite s postupnim uvođenjem zdravijih namirnica u svoju dnevnu rutinu. Ništa se ne događa preko noći.

Čitajte etikete

Za početak, krenite od reči “veštačko” i “aditivi” i počnite izbegavati takve artikle. Ako je popis sastojaka dugačak, pokušajte kupiti drugi proizvod koji ih ima manje.

Kupujte sveže namirnice, najbolje na pijaci

Poseta pijaci može biti meditativno iskustvo kada šetate kroz šarenilo koje nam je priroda podarila. Kupujte sveže namirnice kada god možete i u trgovačkim lancima, ali pre toga proverite zemlju porekla i odlučite se za domaći uzgoj ako je dostupan.

Planirajte

Ako planirate obroke, rešićete se svakodnevnog stresa razmišljanja o tome šta ćete jesti, a da bude zdravo. Planiranje čuva vreme, ali i novac, jer ako odete u prodavnicu ili na pijacu i tačno znate šta želite pripremiti i koje su vam namirnice potrebne, to će vas sprečiti da kupite nepotrebne stvari..

Počnite s jednostavnim receptima

Ubacite nekoliko zdravih recepata u svoju nedeljnu rutinu. Međutim, uvodite ih polako, jer ćete prvih nekoliko meseci nakon što se prebacite na zdravu hranu osećati žudnju za onom nezdravom, što je deo procesa.(N1)