
Sastojci za koru:
- 2 belanca
- 3 kašike šećera
- 2 kašike hladne vode
- 3 kašike oraha
- 1 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo
Krem:
- 2 žumanca
- 2 pudinga od vanile
- 500 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 100 gr šećera u prahu
- 125 gr margarina
- 100 gr plazma keksa
- 100 grama čokolade
Još:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike mleka
- 50 ml čokoladnog mleka ( može i čisto )
- šlag za dekoraciju
Priprema čoko plazma torte:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Umutite belanca sa šećerom, da se šećer otopi, pa dodati vodu uz mućenje. Dodati brašno, orahe i prašak za pecivo, pa istresti smesu u pleh veličine 16 x 16 cm u koji smo stavili papir za pečenje.
Peći oko 20 minuta. Dok se kora peče skuvati fil. Puding, šećer i žumanca pomešati, pa dodati 100 ml mleka, a ostatak staviti da provri. Kad provri zakuvati puding i mešati. Kad se dobro zgusti skloniti sa vatre da se hladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i dodavati ohlađen puding uz mešanje. Podeliti smesu na dva dela.
U jedan deo staviti mlevenu plazmu (ako vam se učini da je pregusto dodajte malo mleka i izmešajte), a u drugi deo staviti otopljenu čokoladu. Ako čokoladu stavite vrelu i malo se razredi, stavite krem u frižider. Otopiti sto grama čokolade sa 3 kašike mleka i premazati preko kore koju ste isprskali čokoladnim ili običnim mlekom. Ostaviti malo da se stegne, naneti sav krem sa plazmom, pa odozgo čokoladni krem. Umutiti i naneti šlag.
Prijatno!