Predsednik nagovestio novo pojeftinjenje namirnica

Nastavićemo da tražimo rešenja, da spuštamo cene i ubrzano spuštamo inflaciju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.


On je danas govorio o smanjenju cena, kao i ismevanju opozicije na račun parizera i osnovnih životnih namirnica o kojima je govorio na nedavnoj konferenciji za novinare.

– Mi ćemo nastaviti da tražimo rešenja i da ubrzano spuštamo inflaciju. Poteškoća imamo sa cenom nafte na svetskom nivou, i gas u svetu će da poskupi. To se uvek odrazi na proizvođačke cene. Mi ćemo nastaviti koliko sutra. Meni je normalno – ja sam odrastao uz parizer i majonez, pošto su rekli da valjda nije dobrog kvaliteta, ješćemo ga svi zajedno. Verujem da imamo nove rezultate u pronalaženju novih proizvoda kojima ćemo da spustimo cene. Tražićemo nove instrumente. Uvek ćemo se truditi da zaštitimo stanovništvo i trudićemo se da spuštamo cene – rekao je Vučić.
Danas je nivo nezaposlenosti u Nišu 11,3 odsto, na nivou Srbije 9,6 odsto, rekao je Vučić.

– Samo da vidite kakve su se dramatične promene dogodile u Nišu – mi Srbi smo takvi, uvek je lakše da kritikujemo. Dovoljno je da pogledate papir – prosečna plata u Nišu bila 314, sada je 699 evra. Ako ti nije dovoljna razlika za 10 godina, da plate budu 120 odsto uvećanje, a da živite u tržišnoj ekonomiji… Ja mislim da ljudi vide taj prosperitet – dodao je.


Izvor:k1