DEO CRNE GORE PONIŠTAVA PRIZNANJE KOSOVA?!

Na današnjoj sednici Predsedništva DNP podržana je odluka odborničkog kluba „ Za budućnost Zete“ predvođenog Demokratskim frontom da na narednoj sednici Skupštine opštine Zeta donese Deklaraciju o poništenju i nevaženju odluke o priznavanju tzv. države Kosovo na teritoriji zetske opštine.


“Uprkos činjenici da je preko 85 odsto građana Crne Gore bilo protiv priznanja tzv. države Kosovo i njenog uključivanja u međunarodne organizacije, jer je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbjednosti UN, vlade Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića su nastavile kontinuitet spoljne politike Mila Đukanovića i Duška Markovića koja je u suprotnosti sa nacionalnim interesima Crne Gore i većine njenih građana. Zato Predsedništvo DNP-a u potpunosti podržava stav odborničkog kluba ‘Za budućnost Zete’, da Deklaracijom o poništenju i nevaženju odluke o priznanju tzv. Kosova iskaže neslaganje sa manjinskom politikom vlade Dritana Abazovića, ali i svih prethodnih vlada koje su suprotno većinskoj volji građana sprovodile i sprovode izdajničku spoljnu politiku usmerenu protiv interesa Crne Gore i najbliže nam države u regionu Srbije”, saopštili su iz DNP-a.

Predsedništvo DNP očekuje da nakon izglasavanja ove Deklaracije u Skupštini Zete, i druge opštine u Crnoj Gori u kojima većinu čine stranke nekadašnje tridesetoavgustovske većine, donesu istu Deklaraciju i tako započnu proces povratka Crne Gore svojim istorijskim, duhovnim i državotvrnim izvorištima.


Izvor:vijesti