UZBUNA U VAŠINGTONU! Zaronila ruska podmornica koja nosi strah za Ameriku i Britaniju!

  • Nezavisni.rs
  • 2022-07-11
  • Komentari isključeni za UZBUNA U VAŠINGTONU! Zaronila ruska podmornica koja nosi strah za Ameriku i Britaniju!

Lansiranje ruskih krstarećih raketa „Kalibar” iz Kaspijskog mora po bazama Islamske države u Siriji – označilo je za Zapad gubitak vekovne vojne dominacije. Predaja ruskoj ratnoj floti podmornice za specijalne namene „Belgorod” dodatno će učvrstiti rusku vojnu dominaciju u narednim godinama.


„Belgorod” je prvi nosač nuklearnih torpeda „Posejdon” koja su u stanju da ispred obala SAD, Britanije, Nemačke ili Japana izazivaju katastrofalne cunamije.

Prisutna su bila rukovodstva Ministarstva odbrane RF i Ratne flote. Glavnokomandujući Ratnom flotom admiral Nikolaj Jevmenov naglasio je da su u „Belgorod” ugrađena „napredna naučna dostignuća i najnovije tehnologije”.

K-329 „Belgorod” neće uništavati neprijateljske submarine i ratne brodove i neće sama nositi rakete sa atomskim glavama. Biće podvodna baza za mini-podmornice „Lošarik”, koje su u stanju da deluju na velikim dubinama i polažu na morsko dno aparaturu za špijunairanje za američkim ratnim brodovima i podmornicama.

Još je važnije što će nositi „Posejdone” (Status-6) sa nuklearnim bombama snage dve megatone. Jedan „Posejdon” je u stanju da uništi američki nosač aviona sa pratećim brodovima.

Pretpostavlja se da je u stanju da se kreće brzinom od 200 kilometara na sat, kilometar ispod morske površine. Višenamenska atomska podmornica „Belgorod” pripada projektu 949A Antej. Prvi sledeći nosač „Posejdona” biće ruska atomska podmornica „Habarovsk”.


Izvor:informer