VUČIĆ SKLONIO SKORO SVE MINISTRE! Ovo je sastav nove Vlade Srbije

  • Nezavisni.rs
  • 2022-10-23
  • Komentari isključeni za VUČIĆ SKLONIO SKORO SVE MINISTRE! Ovo je sastav nove Vlade Srbije

Srpska napredna stranka danas je održala dve važne sednice – Predsedništva i Glavnog odbora na kojima su donete važne odluke za Srbiju – pre svega o imenima ministara u novoj vladi.


Sednica Predsedništva počela je u 9 časova, a potom i sednica Glavnog odbora koje su završene oko 11 sati posle čega je usledilo obraćanje uživo lidera SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Ovo je prvi put da pravimo vladu u ratnom okruženju, kad vidite da se tom sukobu ne vidi skori krahj. Računam na našu mudrost, našu posvećenost, a od onog što predlaže SNS jeste da od 55 odsto naše kvote jesu žene, verujem u njihovu mudrost, staloženost… – rekao je Vučić pa dodao:

– Rekao sam da se nadam da naša stranka neće postati jedna od onih žutih, demokratskih, koje su postale biznis stranke koje su sve uradile za sebe, obogatile se a za narod ništa, pa su danas bogatiji nego što su bili… Umećemo da se suprotstavimo svima koji našu zemlju napadaju…

– Neki ljudi će biti u novoj vladi, neki ne ali oni će nastaviti za našu stranku poput Jadranke, Marka Đurića… A kako se niko nije zapitao kako Miloš Vučević 10 godina nije bio u vladi, a nije se ljutio…

Predsedništvo SNS prihvatilo predlog Ane Brnabić za sastav kabineta

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da je Predsedništvo SNS na današnjoj sednici prihvatilo predlog mandatarke Ane Brnabić za sastav nove Vlade Srbije.

Vučić je na početku sednice Glavnog odbora rekao da je novi kabinet napravljen da “prezimi ovu i možda sledeću zimu”. “To je to, onda će doći do još temeljnijih promena”, kazao je Vučić na početku sednice Glavnog odbora SNS u Beogradu. Najavio je da u novoj Vladi neće biti dosadašnji ministi Nebojša Stefanović, Branislav Nedimović, Jadranka Joksimović. “Oni će nastaviti vredno da rade za našu stranku”, kazao je Vučić.

Sastav nove vlade

Mandatar – premijerka Ana Brnabić

MUP Bratislav Gašić

MSP Ivica Dačić (potpredsednik i zamenik)

Odbrana Miloš Vučević (potpredsednik)

Finansije Siniša Mali (potpredsednik)

Trgovina Tomislav Momirović

Privreda Rade Basta

Poljoprvreda Jelena Tanasković

Ekologija Irena Vujović

Građevinarstvo i saobraćaj Goran Vesić

Pravda Maja Popović

Rudarstvo i energetika Dubravka Negre

Evropske integracije Tanja Miščević

Prosveta Branko Ružić

Nauka Jelena Begović

Zdravlje dr Danica Grujičić

Državna uprava i samouprava Aleksandar Martinović

Ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov

Sport Zoran Gajić

Briga o selu dr Milan Krkobabić

Zlatibor Lončar i Branislav Nedimović imaće mnogo novih zaduženja unutar stranke.