Kako da pravilno očistite klimu u vašem automobilu?

Ako želite da imate čist i mirišljav auto, bez klica i bakterija i ustajalog vazduha, ovo su saveti kako da održavate klimu u vašem automobil.


Ulazak u auto i osećaj zagušljivog vazduha unutra je vrlo česta situacija, posebno leti. Zaista, u klima-uređaju je skriveno mnoštvo klica i bakterija koje mogu uzrokovati loše mirise, a u nekim slučajevima uzrokovati respiratorne zdravstvene probleme.

Dok loše disanje i kašalj mogu predstavljati ekstremni slučaj, miris i loši mirisi koji dolaze iz klima uređaja koji nije pravilno očišćen su umesto toga izvesni.

Čišćenje klime u vašem autu je delikatna operacija koja zahteva pažnju, negu i, naravno, prave proizvode. Osnovno pravilo za pravilno čišćenje je česta zamena filtera za polen. Filteri će sadržati svu prljavštinu koja se nakupila tokom vremena, prašinu i uopšte svu prljavštinu koju biste udisali bez filtera. Tako da prvi korak jeste da pronađite filtere. Obično su u motornom prostoru ili unutar automobila. Sada izvadite kertridž sa filterom i ubacite novi.

Međutim, nakon čišćenja filtera, da bi se obezbedilo ispravno održavanje klima uređaja, morate da koristite sredstvo za dezinfekciju da biste uklonili bakterije koje se, uprkos filterima, mogu širiti po vašem vozilu. Dezinfekciono sredstvo će takođe obezbediti prijatan miris u automobilu, čime će eliminisati loše mirise.

Postoji dosta proizvoda za čišćenje auto klime koji su efikasni u borbi protiv bakterija i ustajalog vazduha. Takođe mogu da eliminišu buđ koja se stvara u ventilacionom kanalu. Uglavnom se ovaj tip proizvoda koristi tako što držite klimu upaljenom na najjaćem modu. Postavite proizvod ispred suvozačevog sedišta i pustite da dejstvo cirkuliše kako piše na pakovanju (različiti proizvodi se različito postavljaju). Ideja je da izađete iz automobila, zatvorite vrata i pustite proizvod da deluje onoliko koliko je naznačeno na pakovanju.

Da biste ga koristili, držite klima uređaj uključenim i izaberite najvišu postavku. Postavite Odorbact Out ispred suvozačevog sedišta i upravljajte određenom polugom koja obezbeđuje da dezinfekciono dejstvo cirkuliše. Na kraju izađite iz automobila, zatvorite vrata i pustite proizvod da deluje.

Iako često menjate filtere, bitno je da ih redovno i održavate. Stručnjaci za automobile takođe savetuju da gasite klimu desetak minuta pre završetka vožnje, kao i da je palite nakon početka vožnje, što otklanja neprijatan ustajali miris klime, a i zdravije je po vaš auto. Takođe ukoliko pušite cigarete u kolima, ili vaš auto prolazi kroz neki deo gde postoji neprijatan miris, trebalo bi da ugasite klimu, kako ne bi povukla sve neprijatne mirise sa sobom. Sledeći put kada je upalite, ona će izbaciti sve te neprijatne mirise i poznati ustajali miris će vas zapuhnuti kada sednete u auto.


Izvor:magazin