Vučić: Poskupljenje struje neće uticati na standard građana

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da poskupljenje struje neće ugroziti životni standard građana, čak ni onih najsiromašnijih. Predsednik Srbije rekao je da će se vrlo brzo, za oko 12 dana, znati ime mandatara. Najavio je da će obeležavanje “Oluje” biti održano 4. avgusta u Novom Sadu.


Aleksandar Vučić je rekao da država želi da najveći teret krize preuzme na sebe i dodao da je sada cena struje na berzi oko 540 evra po megavat-satu, dok je kod nas za građane gotovo 14 puta manja.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da će cene hrane i osnovnih namirnica biti pod kontrolom, kao i da cena hleba sava u narednom periodu neće mnogo poskupeti (sa 49 dinara).

“Što se tiče hrane, ulja i šećera… sve ćemo držati pod kontrolom. Hleb će samo minimalno da raste i možda brašno. Ali tako da osnovni hleb sava, koji će biti 50 i nešto dinara, što ne znači da će biti 59 dinara, već 53 ili 54 dinara kada za to dođe vreme”, rekao je Vučić.

Naglasio je da će to biti ubedljivo najjeftiniji hleb u celoj Evropi.

“I to ćemo da držimo pod kontrolom zbog najugroženijih kategorija stanovništva”, rekao je Vučić.

“I što se tiče gasa, mi smo rekli da će to biti minimalno povećanje cene (devet odsto), to je neverovatno imajući u vidu da su u pojedinim zemljama cene gasa skočile za 350 do 1.000 odsto, kod nas ispod 10 odsto za građane. Trudimo se da i za firme i fabrike držimo najbolje uslove, jer hoćemo i dalje da privlačimo sve strane investitore”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da Srbija utiskuje gas u mađarska skladišta gasa za naše potrebe, kao i da smo povećali rezerve gasa u Banatskom dvoru na 243 miliona kubnih metara, što je samo sedam miliona manje od maksimalnog kapaciteta od 250 miliona, koji će uskoro biti popunjen.


Izvor:rts