VUČIĆ: Uskoro direktna linija između Beograda i Šangaja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vrlo brzo biti uvedena direktna avio-linija između Beograda i Šangaja i pozvao građane Kine da u što većem broju posete Srbiju.


U intervjuu za “China Media Group” u Beogradu, Vučić je rekao da se upravo završavaju svi detalji za dobijanje konačnih dozvola za uspostavljanje linije Beograd-Šangaj.

On je pozvao Kineze da posete Srbiju, jer će videti pravo gostoprimstvo koje, kako je rekao, ne mogu da dožive u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji.

On se zahvalio Si Đinpingu zbog sporazuma o slobodnoj trgovini između Kine i Srbije, koji je potpisan u oktobru prošle godine.

– Videćete moderne delove Beograda, veoma stare delove Beograda. Možete videti mesta gde se istorija susreće sa budućnošću, ali i veoma prijateljsko okruženje za našu kinesku braću i sestre. Prelepa jezera, lepe planine ako volite skijanje, prelepa mesta severne Srbije i plodnu ravnicu. Sjajne reke, i imamo divne muzeje – rekao je on.

Predsednik Srbije je takođe istakao da volimo da se hvalimo da imamo najbolji noćni život u Evropi i da, ako želi da vide kako to izgleda, građani Kini dođu u Beograd.

– Konačno, postoji mnogo naučnika i stratega koji proučavaju kineski pristup modernizaciji – rekao je on.


Izvor:Tanjug/Foto:Tanjug-VladimirSporčić