Miloš Vučević novi predsednik SNS-a

Novi predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević kaže da se politika SNS-a neće menjati i da će i dalje biti motor razvoja Srbije. Najavio je da će 24. juna biti konstituisani stranački organi, a da se nakon toga priključuju velikom Narodnom pokretu.


Nakon što je na predlog Aleksandra Vučića izabran za novog predsednika Srpske napredne stranke, Miloš Vučević je dosadašnjem predsedniku zahvalio na, kako je rekao, 11 godina sjajnom vođenju stranke i borbi za Srbiju i SNS kao motoru razvoja Srbije.

Vučević je istakao da za SNS izbor novog predsednika nije nikakav diskontinuitet, već jedinstvena priča i otvaranje novog poglavlja u knjizi.

“Naša politika se neće menjati, ostajemo stranka motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja neguje i čuva tradicionalne vrednosti srpskog naroda, svih građana Srbije, koja će se politički zalagati za očuvanje KiM u sastavu Srbije, koja će voditi računa o interesima srpske zajednice gde god da žive, pre svega na prostoru bivše Jugoslavije i stranka koja će biti najpouzdaniji partner predsedniku Vučiću”, rekao je Vučević.

Istakao je da je SNS podržala predlog Vučića da uzme učešće u formiranju Pokreta za narod i državu, odnosno Narodnog pokreta.

“Mnogo konkretnije o tome ćete moći da čujete već krajem juna. Ako je Aleksandar Vučić, kao predsednik Republike i kao personifikacija politike koja veruje u Srbiju kao slobodnu i suverenu nezavisnu državu, lokomotiva Pokreta za državu, onda je taj prvi vagon na brzoj pruzi upravo SNS”, naglasio je Vučević.

Napomenuo je da to ne znači da neće biti drugih vagona u kompoziciji, ali i istakao da će SNS biti prvi vagon uz lokomotivu koji će davati dodatnu snagu i pratiti ritam.


Izvor:tanjug