HLADNOKRVNOST DEČAKA-UBICE ŠOKIRA SVE: Uveren da nije uradio ništa loše – hoće kući!

  • Nezavisni.rs
  • 2023-05-09
  • Komentari isključeni za HLADNOKRVNOST DEČAKA-UBICE ŠOKIRA SVE: Uveren da nije uradio ništa loše – hoće kući!

Dečak ubica (13), koji je očevim pištoljem ubio osam vršnjaka i čuvara u OŠ “Vladislav Ribnikar”, ni danas, šest dana posle monstruoznog čina, ne pokazuje kajanje.


On je u izolaciji na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Dr Subotića, potpuno smiren i ima samo dva pitanja: “Kada izlazim odavde?” i “Kakve su reakcije na ono što sam uradio?”.

Prema saznanjima, dečak ubica nije tražio bilo kakav kontakt, niti je tražio da vidi roditelje.

– Nema zahteve, nije pitao ni za roditelje. Njegova jedina interesovanja su kada izlazi i kakve su reakcije na njegov čin – kaže izvor iz istrage.

Opisujući trenutno stanje u kome je dečak, sagovornik navodi da dečak ubica smatra i ponaša se kao da je pitanje trenutka kada izlazi iz Klinike, odnosno kada će biti slobodan. On čeka taj trenutak i po svemu sudeći ubeđen je da to treba da bude ovih dana.

– Drugo pitanje koje postavlja je kakav je odjek ostavio, kakve su reakcije. Šta se događa napolju i on očekuje da je popularan. Njegova očekivanja su bukvalno da će se okupiti ispod njegovog prozora i skandirati mu – pojašnjava naš sagovornik.

Kako saznajemo, učenik sedmog razreda ne dobija ni sedative, jer je on “potpuno smiren”. Nisu mu potrebni. Tim lekara radi na utvrđivanju činjenica i stanja dečaka, koji su prethodili monstruoznom činu, ali i tokom izvršenja. On je prestao da ubija drugare iako je imao još dva šaržera municije, odnosno 34 metka.

Podsetimo, nezapamćena tragedija u Srbiji se dogodila 3. maja u beogradskoj osnovnoj školi na Vračaru, kada je učenik sedmog razreda ušetao u školu sa očevim oružjem. On je prvo ubio čuvara škole Dragana Vlahovića i dežurne učenice, zatim je svoj pohod nastavio kroz hol škole do kabineta za istoriju. Tamo je ubio petoro vršnjaka, ranio nastavnicu istorije i još šest đaka.


Izvor:alo,nezavisni.rs