DESTINACIJA ZA SVAČIJI DŽEP: Kafa košta jedan evro, a apartman ćete naći za 19 evra

  • Nezavisni.rs
  • 2023-04-05
  • Komentari isključeni za DESTINACIJA ZA SVAČIJI DŽEP: Kafa košta jedan evro, a apartman ćete naći za 19 evra

Jedna od najvećih prednosti bugarskih letovališta je niska cena smeštaja, hrane i pića. Apartmana ima već po ceni od 19 evra.


S obzirom na to da su podivljale cene na Jadranu, mnogi će ovog leta potražiti alternativne destinacije za godišnji odmor.
Reč je o letovalištu Sunčev breg, jednom od najpopularnijih na Crnom moru koje obuhvata pet kilometara dugu peščanu plažu u zalivu između Svetog Vlasa i Nesebara.

Izgrađeno je krajem pedesetih godina prošlog veka na mestu na kojem je u ono doba bio samo pesak. No u međuvremenu je tamo zasađeno 300.000 zimzelenih i listopadnih stabala, više od 700.000 grmova i mnogo cveća.

Iako je Sunčev breg zamišljen kao mesto za odmor bugarskog stanovništva, uskoro je postao popularan i kod turista iz drugih zemalja, pogotovo Britanaca.

Jedna od najvećih prednosti bugarskih letovališta je niska cena smeštaja, hrane i pića. Apartmana ima već po ceni od 19 evra po noćenju i osobi, prosečna cena pole litre domaćeg piva iznosi 1,58 evra, a za istu količinu piva u prodavnici potrošićete tek 0,64 evra. Kapućino košta oko jednog evra, a obrok u restoranu za dve osobe oko 30 evra.

Temperatura mora u letnjim mesecima doseže oko 26 stepena, a na raspolaganju su i dva tematska vodena parka s brojnim bazenima.

U blizini se nalazi i grad Nesebar, čija je stara jezgra upisana na UNESKO-ov popis mesta svetske baštine u Evropi. Taj grad, zbog svoje arhitekture i raznih znamenitosti, mnogi nazivaju biserom Crnog mora.

Inače, Sunčev breg u letnjim mesecima ima bogat noćni život i broji stotinak kafića i noćnih klubova, zbog čega ga često nazivaju i ‘bugarskom Ibicom‘


Izvor:punkufer