Doček Nove godine u gradovima Evrope: Koliko košta nezaboravna praznična avantura?

  • Nezavisni.rs
  • 2022-12-31
  • Komentari isključeni za Doček Nove godine u gradovima Evrope: Koliko košta nezaboravna praznična avantura?

Kraj decembra je period kada želimo da napravimo mali predah, saberemo utiske, donesemo neke nove odluke, ali i dopustimo sebi beg od svakodnevice.


U slučaju da volite praznike, vatromet, novogodišnji provod, druženje, onda vam i ideja da otkrijete neku novu destinaciju, verovatno zvuči dobro.

Mnoge metropole širom sveta baš u ovom periodu blistaju punim sjajem i spremno dočekuju turiste. U nastavku teksta otkrivamo za koje destinacije se naši turisti najčešće opredeljuju kada su novogodišnja putovanja u pitanju. Ali i koliko novca je potrebno da izdvojite kako biste se otisnuli u nezaboravnu novogodišnju avantura.

Beč

Cena aranžmana za ovu destinaciju varira od toga da li planirate da je posetite, avionom ili autobusom…

Hotelski smeštaj, sa polupansionom i putovanjem koje uključuje autobuski prevoz kreće se od 180 evra za dve noći pa naviše, dok putovanje avionom iziskuje nešto viši trošak. Tako da za ovaj aranžman treba izvdvojiti od 340 evra po osobi.

Budimpešta

Jedna od najbližih, najpovoljnijih i najomiljenjih destinacija kada su naši turisti u pitanju. Za putovanje tokom novogodišnjih praznika je potrebno izdvojiti za 3 noći u hotelu sa tri zvezdice, sa uslugom doručka oko 200 evra. Aranžman podrazumeva autobuski prevoz sa kojim do glavnog grada Mađarske možete stići za malo više od tri sata vožnje (polazak iz Beograda).

Istanbul

I do Istanbula je moguće doći autobusom, ali se najveći broj turista opredeljuje za putovanja koja uključuju avionski prevoz. Ipak, ako vam dugačke razdaljine autobusom ne predstvaljaju problem, iznos koji treba da izdvojite za ovu destinaciju je od 170 evra. U cenu su uključeni: prevoz, tri noći u hotelu sa tri zvezdice, paronamsko razgledanje grada. Dok putovanje avionom možete pronaći po ceni od 430 evra pa naviše…

Atina

Još jedna sjajna destinacija, koju naši sugrađani obožavaju, jer tokom novogodišnjih praznika često nudi i lepo vreme. Za paket aranžman do glavnog grada Grčke treba izdvojiti od 150 evra za tri noći, dok je za aranžmane sa avionskim prevozom potrebno dati više novca. Oko 440 evra u zavisnosti od izbora hotela i broja dana koje planirate da provedete u ovom predivnom gradu.

Prag

Grad zlatnih krovova, odličnog piva, bogate istorije i fenomenalnog noćnog provoda. Za nezaboravnu noć u ovom gradu je potrebno izdvojiti od 190 evra pa naviše. Aranžman obuhvata autobuski prevoz, 3 noćenja sa doručkom i panoramsko razgledanje grada.

Cene koje su u tekstu predstavljene su informativnog karaktera i variraju u zavisnosti od toga za koju se agenciju odlučite, koji tip smeštaja odaberete i šta aranžman koji ste izabrali uključuje.


Izvor:b92