Predsednik Vučić primio Nikolu Nedeljkovića i ponudio mu posao

  • Nezavisni.rs
  • 2022-12-30
  • Komentari isključeni za Predsednik Vučić primio Nikolu Nedeljkovića i ponudio mu posao

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je primio Nikolu Nedeljkovića, Srbina koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini.

Nedeljković je primljen u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika na Andrićevom vencu.

– Hvala puno što ste došli, Vama Slobodanka što ste sa sinom danas ovde. Ona je samo govorila “da dočekam sina”. Sve je dobro završeno i sa majkom i … Pitao sam Nikolu kako se držao, on je rekao “znao sam da ništa nisam uradio” – ispričao je Vučić i dodao:

– Nikola na snimku se vidi da viče Srbija koji su oni mogli da pokažu, zamislite strašnog greha što je vikao Srbija i nosi natpis na majici “nema predaje”. Oni su upadali u stanove i kuće naših ljudi i onda su dovodili po dvoje svedoka da tobož dokažu da su tu živeli. Tako su i ovde želeli da slome jednog mladića samo zato što je Srbin – rekao je.

“Razmisli Nikola pošto dolaziš iz čestite radničke porodice, imamo dve ponude za tebe, hoćeš li i humanitarnim radom u kancelariji za KiM ili da radiš u Ministarstvu za informacione tehnologije.”

Predsednik je dodao da je uslov da uz posao, Nikola privede studije kraju.

Nikola se zahvalio predsedniku i narodu što su od prvog dana bili uz njega.

– Ne mrzim nikog kao što su me optužili, samo volim i poštujem svoju zemlju – poručuje Nikola.

Najsrećniji bi bio kada bi mogao da pomognem, rekao je Nikola odabravši humanitarni rad.

Podsetimo, Nedeljković je 6. septembra osuđen na osam meseci zatvora zbog navodnog “izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti”, posle čega je dva meseca proveo u pritvoru.