Srbija, Italija i svet se opraštaju od velikog Mihe – “šampioni ne umiru”

  • Nezavisni.rs
  • 2022-12-16
  • Komentari isključeni za Srbija, Italija i svet se opraštaju od velikog Mihe – “šampioni ne umiru”

Od legendarnog fudbalera Siniše Mihajlovića, koji je preminuo danas u 53. godini, opraštaju se brojni prijatelji, saradnici i poštovaoci.


Siniša Mihajlović preminuo je posle teške borbe sa leukemijom u bolnici u Rimu.

Od Mihajlovića se oprostila i italijanska prva liga – Serija A.

“Serija A duboko je ožalošćena zbog smrti Siniše Mihajlovića, ikone fudbala i života. Njegova čista klasa kao fudbalera i trenera, njegova snaga i humanost su primer koji ostavlja neizbrisiv trag u italijanskom i svetskom fudbalu”, navodi se u objavi na Tviteru.

Oglasila se i Fjorentina, jedan od klubova koje je Mihajlović vodio kao trener.

“Fjorentina oplakuje smrt Siniše Mihajlovića. Uz njegovu porodicu i bližnje smo”, stoji u objavi.

Od Mihe se oprostio i Lacio, a predsednik Klaudio Lotito je naveo da je Siniša bio veliki ratnik na terenu i u životu.

“Njegova hrabrost na terenu bila je odmah iza one koju je pokazao pred teškom bolešću, koja ga nikada nije oslabila duhom i tempom. Ovaj borac velikog srca ostavio je neizbrisiv trag u istoriji Lacija, ne samo zbog toga što je bio šampion Italije već i zbog poruke nade koju je nosio do poslednjeg trenutka”, poručio je predsednik Lacija.

I Bolonja je uputila poslednji pozdrav Mihajloviću.

“Zbogom, gospodine, zauvek ćeš živeti u našim srcima”, navode iz Bolonje.

“Ćao, Siniša”, ovim rečima oprostili su se od Mihajlovića iz Sampdorije, a poslednji pozdrav poslao je i Napoli.

Bivši fudbaler Zdravko Kuzmanović kaže za RTS da je bio u šoku kada je saznao da je preminuo Siniša Mihajlović. Zahvalan je što je imao mogućnosti da ga upozna i radi s njim.

“Bio je veliki, veliki čovek, veliki gospodin. Sećam se još kada smo bili u reprezentaciji, kada mi je bio selektor, trener, samo imam velike pohvale, jer sam imao priliku da treniram sa tako velikim čovekom, da ga upoznam. Ostaće mi u dobrim sećanjima, mnogo sam ga cenio i voleo”, poručio je Kuzmanović.

Tužna vest za srpski fudbal, region, Evropu i fudbalski svet – preminuo je Siniša Mihajlović, navodi Fudbalski savez Srbije.

“Fudbal je prerano ostao bez njegovog veličanstva, prvaka Evrope i sveta, jednog od najboljih izvođača slobodnih udaraca u istoriji fudbala, igrača, trenera i selektora, čoveka koji je ostavio dubok trag u istoriji srpskog i italijanskog fudbala”, navode iz FSS-a.

Porodica Siniše Mihajlovića u saopštenju poručuje da će nastaviti da žive sa svom ljubavlju koju im je pružio: “Zauvek će ostati s nama”.

“Jedan izvanredan profesionalac, dostupan i dobar prema svima. Hrabro se borio protiv strašne bolesti. Zahvaljujemo se lekarima i medicinskim sestrama koji su ga pratili godinama, sa ljubavlju i poštovanjem, posebno dr Frančeska Bonifazi, dr Antonio Kurti, prof. Alesandro Rambaldi i dr Luka Marčeti. Siniša će uvek ostati sa nama. Živimo sa svom ljubavlju koju nam je on pružio”, naveli su iz porodice.

“Dobio je Siniša mnoge bitke u životu, osvajao silne trofeje, činilo se da će dobiti i onu najvažniju, protiv teške bolesti, ali umrla je i nada. Ugasila se onda kada smo mislili da će svojom snagom, harizmom i optimizmom uspeti da po drugi put pobedi zloćudnu bolest. Nije, fudbalski svet je sada u suzama, ali Siniša ne bi voleo da se vide te suze. Šampioni ne umiru”, dodaju iz FSS-a.

Fudbalski savez Srbije izražava najdublje saučešće porodici Siniše Mihajlovića. Neka mu je večna slava i hvala.

Sa velikim žaljenjem obaveštavamo zvezdaše da nas je danas napustio legendarni Siniša Mihajlović, navodi fudbalski klub Crvena zvezda u kojem je i igrao legendarni Miha.

“Veliki zvezdaš i čovek sa neverovatnim srcem i snagom preminuo je u 53. godini. Naš klub izražava najdublje saučešće porodici Mihajlović. Neka mu je večna slava”, navode u objavi.

Od Mihajlovića se oprostio i Dragan Džajić, čovek koji je tada golobradog Sinišu doveo u Crvenu zvezdu.

“Bio je vođa, neko ko je na terenu imao autoritet znanja, a van njega poštovanje svih, jer je čvrsto stajao iza svojih uverenja. Jedan je od najzaslužnijih za to što je Zvezda bila prvak Evrope i sveta. Ovo sve izuzetno emotivno doživljavam, jer sam poznavao Mihu od malih nogu. Pamtim ga kao golobradog klinca koji je imao samo jedan fudbalski san, da zaigra za svoju Crvenu zvezdu. Hvala mu za sve”, rekao je Džajić.

Fudbalski klub Partizan oprostio se od legendarnog fudbalera Crvene zvezde i reprezentativca Siniše Mihajlovića, koji je preminuo od posledica leukemije.

“Uz veliko poštovanje za legendu jugoslovenskog fudbala i igrača Crvene zvezde, FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici i prijateljima Siniše Mihajlovića i saoseća u trenucima dubokog bola. Fudbalska javnost je ostala bez još jednog velikog čoveka i znalca”, saopštili su crno-beli.

Mihajlović neće biti upamćen samo po svojim golovima, asistencijama i maestralnim fudbalskim potezima, već i kao gospodin u kopačkama, idol jedne generacije, ratobornog karaktera koji je u svima nama uvek budio ponos i želju da makar na dan budemo kao on, ističu iz FK Vojvodine.

“Nepoznati dečak, tršave kose i razorne levice, stigao je tog leta u Novi Sad. U klubu se pričalo da će biti zadovoljni da budu u gornjem delu tabele. Golobradi mladići, predvođeni Sinišom, mislili su drugačije – doneli su drugu titulu u Novi Sad”, podsećaju Novosađani.

Siniša, u ime FK Vojvodina i svih vojvodinaša, možemo da ti zahvalimo na svemu što si uradio za naš klub i što si se uvek rado vraćao u naš grad, navedeno je u saopštenju iz Novog Sada.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Mihajlović povodom smrti Siniše Mihajlovića.

“Veoma me potresla vest o smrti Siniše Mihajlovića, jednog od najvećih srpskih fudbalskih imena. Siniša Mihajlović obeležio je istoriju srpskog fudbala i kao igrač i kao trener. U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća i saosećanja”, poručio je Dodik.

I premijerka Italije Đorđa Meloni uputila je poslednji pozdrav Mihajloviću.

“Borili ste se kao lav na terenu i u životu. Bili ste primer i ohrabrivali mnoge koji se suočavaju sa bolešću. Opisivali su Vas kao čeličnog čoveka, pokazali ste da imate veliko srce. Vi ste i uvek ćete biti pobednik”, navela je Melonijeva.


Izvor:nezavisni.rs