U TEŠKOM STANJU: Dijana Hrkalović hitno operisana

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP-a imala je u utorak hitnu operaciju koja se umalo završila fatalno.


Kako je medijima potvrđeno iz okruženja bliskog Hrkalovićevoj, njoj je na redovnom ginekološkom pregledu dijagnostikovan rak materice.

– Karcinom je bio u poodmakloj fazi i hitna operacija je bila neophodna. Morali su sve da joj izvade. Tokom operacije je došlo do pogoršanja jer joj je pukla i stomačna aorta. Da li se to desilo samo od sebe ili je aorta probušena tokom zahvata, tek, bukvalno je jedva preživela – ispričao je jedan od njenih prijatelja.

Dodaje da je Hrkalovićeva i dalje na bolničkom lečenju, da je dobila postoperativnu terapiju i da se porodica i prijatelji nadaju da rak nije metastazirao na kosti, piše Republika.

Hrkalović je u junu ispričala kako joj je zbog prevelikog stresa i maltretiranja u MUP zdravlje bilo ozbiljno narušeno, što je 22. maja 2019. kulminiralo rupturom debelog creva, zbog čega je prošla brojne operacije i, kako je rekla, jedva izvukla živu glavu.

– Meni je stres proizvodila percepcija nepravde i psihičko zlostavljanje od strane Stefanovića koje je trajalo godinama i koje je imalo svoju kulminaciju od 2018. pa nadalje. Tih godinu i po nakon odlaska iz MUP-a sam bila vezana za krevet. Imala sam i sepsu, bilo je tu i pogrešnih dijagnoza i pogrešnih operacija, napravila se ta neka, evo stručnog naziva: transfihterična perianalna fistula sa gnojnim apsesima po levoj strani tela i na kraju mi je život spasio doktor Zoran Krivokapić i njegov kolega Goran Barišić kojima sam doživotno zahvalna – rekla je Hrkalović u velikoj ispovesti za Objektiv.


Izvor:blic