VUČIĆ: Nema ulaska u NATO, nema sankcija Rusiji!

Prištinski režim ugrožava stabilnost, mir i opstanak srpskog naroda na KiM pretnjama da će nastaviti akciju u vezi sa preregistracijom vozila, istakao je predsednik Aleksandar Vučić nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i dodao da ćemo u potpunosti biti uz srpski narod na Kosovu i Metohiji. Nema predaje, poručuje Vučić.


Napominje da Beograd sve vreme insistira na KS – statusno neutralnim tablicama, za koje oni kažu da su ukinuli. Predsednik Vučić je istakao da su razmatrali francusko-nemački plan, podržan od SAD, i da postoje stvari koje ne možemo da prihvatimo. Dodao je da će ih u roku od 24 sata upoznati sa odgovorom.

Vučić je poručio da Srbija neće ući u NATO, niti će uvesti sankcije Rusiji, komentarišući izjavu Mlađana Đorđevića da će Srbija tako nešto učiniti.
Naveo je da u medijima sluša izjave kojima se obmanjuje narod.

Na pitanje koje bi rešenje Priština mogla da donese a koje bi zaštitilo i Srbe na KiM, Vučić je rekao da Priština nikada neće doneti ništo što ide u korist kosovskim Srbima, a da zemlje Kvinte nikada ništa neće uraditi protiv interesa Prištine.

“Što manja Srbija, što slabija Srbija, što jača kosovska država, to su njihovi nacionalni interesi”, rekao je Vučić.


Izvor:rts