Britanski admiral upozorio da Rusija može da udari na London iz svemira

  • Nezavisni.rs
  • 2022-10-02
  • Komentari isključeni za Britanski admiral upozorio da Rusija može da udari na London iz svemira

Rusija može da udari na Veliku Britaniju iz različitih pravaca, uključujući i iz svemira, rekao je načelnik britanskog štaba odbrane Toni Radakin u intervjuu za Telegraf.


– Rusija ima snage u svemiru. Rusija ima nuklearni potencijal. Rusija ima značajnu podmorničku flotu – rekao je Radakin.

Prema njegovim rečima, ruska vojska je sposobna da onesposobi komunikacione sisteme i satelite, odnosno da izoluje Ujedinjeno Kraljevstvo. Radakin je napomenuo i da takav scenario “predstavlja pretnju za ceo Zapad”.

Podsetimo, predsednik Rusije, Vladimir Putin je u svom nedavnom obraćanju istakao da Rusija ima razna borbena sredstva i komponente koje su naprednije od zapadnih.

– Ako bude ugrožena bezbednost i suverenitet naše zemlje iskoristićemo sva sredstva koja su nam na raspolaganju i ovo nije blef. Svim sredstvima koja su nam na raspolaganju naglašavam – naveo je Putin tom prilikom.

Admiral ser Entoni Radakin je viši oficir Kraljevske mornarice. Od novembra 2021. je 24. načelnik štaba odbrane, profesionalni šef britanskih oružanih snaga, nasledivši generala ser Nikolasa Kartera.
Foto: Profimedia/Shutterstock/Ilustracija
Takođe, Radakin je pre nešto više od mesec dana izjavio da London trenutno vidi Rusku Federaciju kao najozbiljniju pretnju za svoju bezbednost, iako kineska politika izaziva zabrinutost kod britanske vojske.


Izvor:novosti