Predsednik Vučić objavio rezime aktivnosti prethodne sedmice

Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas snimak na Instagramu, u kojem su rezimirani glavni događaji i susreti koje je imao protekle sedmice.


– Ako se izuzmu redovne političke aktivnosti sa uobičajenom agendom i sastancima, ova nedelja je za Srbiju bila izuzetno dobra – primio sam akreditive novih ambasadora Austrije, Nemačke, Kuvajta i Belgije, koji su potvrdili spremnost da zajedno sa nama rade na jačanju sveukupnih odnosa.

Takođe, svetski poznata kompanija Grundfos proširila je svoje kapacitete u našoj zemlji, predstavnici francuskog poslovnog udruženja MEDEF upoznali su se sa potencijalima za investiranje u Srbiji i širenje svoje poslovne mreže, a o ekonomiji i jačanju privredne saradnje, pogotovo u oblasti energetike, razgovarao sam i sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju SR Nemačke Franciskom Brantner – napisao je predsednik u opisu videa.

Vučić je dodao da je ovo bila i nedelja susreta sa prijateljima naše Srbije.

– Na prijemu povodom Nacionalnog dana NR Kine, još jednom sam zahvalio kineskim prijateljima na podršci i poštovanju koje pokazuju prema našoj zemlji, a na sastanku sa premijerom Grčke Micotakisom, razgovarao sam o tome kako da se zajedničkim snagama izborimo sa energetskom krizom.

Prisustvovali smo puštanju u rad gasnog interkonektora Bugarska-Grčka, i tom prilikom smo u Sofiji imali i odlične razgovore sa ostalim učesnicima. Srbija nastavlja na svim poljima da se bori kako bi obezbedila sigurno snabdevanje energentima i za građane i za privredu.

Sve u svemu, kao što rekoh, dobra nedelja za Srbiju. Idemo dalje, predaja nikada nije bila opcija – naveo je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu buducnostsrbijeav.


Izvor:novosti