“AKO NE SME DA KAŽE ISTINU, NE TREBA NI DA LAŽE”: Vulin odgovorio ambasadorki Nemačke

  • Nezavisni.rs
  • 2022-10-02
  • Komentari isključeni za “AKO NE SME DA KAŽE ISTINU, NE TREBA NI DA LAŽE”: Vulin odgovorio ambasadorki Nemačke

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je nemačkoj ambasadorki Anke Konrad, koja je rekla da se na Kosovu i Metohiji 1999. godine “razvijala užasna humanitarna katastrofa uz masovno kršenje ljudskih prava”.


– Kada je nemački ministar odbrane objavio da Srbija vrši masovna streljanja Šiptara na stadionu “FK Priština”, u Prištini, izrečena je laž koja je uz laž o masakru u Račku poslužila kao opravdanje za početak agresije 19 zemalja NATO pakta na Srbiju. Poštovana ambasadorka Nemačke mogla je svoj mandat da započne izvinjenjem za izrečene laži o Srbiji, ali kada već nije tako počela, mogla je i da ne ponavlja laži o srpskoj agresiji na sopstvenu zemlju. Ako ne sme da kaže istinu, poštovana ambasadorka ne treba ni da laže – izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin”.

Anke Konrad je na pitanje kako je razumela poruku predsednika Vučića na Generalnoj skupštini UN da su mnoge zemlje koje se pozivaju na Povelju UN u slučaju Ukrajine, tu povelju prekršile u slučaju Srbije i da li postoje dvostruki standardi u ovom slučaju, Konradova je odgovorila da su to “dve potpuno različite polazne situacije”.

– Od 24. februara Rusija masovno krši Povelju UN i vodi rat protiv nacije sa više od 40 miliona ljudi koja ni na jedan način nije ugrozila Rusiju. Situacija je 1998. i 1999. godine bila potpuno drugačija. Nedvosmisleno je utvrđeno da je situacija na Kosovu predstavljala ozbiljnu pretnju miru i bezbednosti u regionu, da je praćena užasnom humanitarnom katastrofom i masovnim kršenjima ljudskih prava – rekla je Konradova.


Izvor:novosti