POSLEDNJI MINUTI ŠABANOVOG ŽIVOTA – Bio je nervozan i čudan, kao da je negde žurio

  • Nezavisni.rs
  • 2019-02-18
  • Komentari isključeni za POSLEDNJI MINUTI ŠABANOVOG ŽIVOTA – Bio je nervozan i čudan, kao da je negde žurio

U rano nedeljno jutro na autoputu A2 u blizini grada Bilefelda, na zapadu Nemačke, spasioci su iz smrskanog “seata” izvukli tela trojice teško povredjenih muškaraca. Od njih, samo će jedan preživeti da ispriča potresnu priču o tragičnoj pogibiji Šabana Šaulića, srpskog kralja narodne muzike, i njegovog vozača i muzičara Mirsada Kerića.


Reč je o Šabanovom kumu Slobodanu Bobanu Stojadinoviću, koji je tokom stravične nesreće u “seatu” sedeo neposredno iza Šabana Šaulića. Stojadinović je reporteru “Blica” iz bolničke postelje, za koju su ga prikovale teške povrede, ispričao šta se dogadjalo u tim kobnim minutima.

– Do pola 4 smo imali nastup u klubu. Onda smo se dogovorili da pošto imamo avion rano ujutru legnemo u hotelu i da ga budim u 6.15 sati. To je bio dogovor. Došao sam u sobu, sat vremena sam spavao i u 6.15 me budi telefon. Ustajem, a u tom trenutku Šaban je već bio budan i spreman, te mi lupa na vrata. I pitam ga: “Pa zašto žuriš?” A on mi kaže: “Pa hajde, molim te, brzo, zašto kasniš? Žurimo!” Malo mi čudno bilo zašto me zove i zbog čega, nikada pre nije tako. Imali smo još tri sata do poletanja aviona njegovog. Brzo sam se obukao, spustio dole, ušli smo u auto. Krenuli, bio je malo nervozan i tu mi je zamerio što ga nisam probudio tri minuta ranije. Pazite, tri minuta, nisam mogao sa verujem. Sav je bio čudan! – kaže Stojadinović.


IZDVOJENA VEST:

SNIMAK SA MESTA STRAVIČNE NESREĆE U KOJOJ JE POGINUO ŠABAN ŠAULIĆ – Pijani vozač se zakucao u njegov auto! (VIDEO)


Stojadinović se priseća da je folker i tokom nastupa bio nekako nestpljiv.

– Sve vreme dok je pevao gledao je na sat, jedno pet puta. Kao da je negde jurio i žurio, kao da ga je neka nesreća vukla. Dok smo putovali, pričali smo o našim ljudima koji ovde dobiju penziju, a umru ovde. I ništa ne prožive – priseća se Stojadinović.

Na automobilu “seat” su bila loša svetla i Šaban je to primetio. A Mirsad mu je, prema rečima Stojadinovića, odgovorio: “Nešto nam ne radi lampa, pukla, sada ću da vozim po dugim”.

– Nismo pet reči progovorili i onda bam! Neki radovi na putu su bili, te se sve iz tri trake sužavalo u jednu. Naletelo je drugo vozilo na nas od pozadi, a Mirsad koji je vozio je kočio. Sedeo sam pozadi, a ispred mene je sedeo Šaban. Iza Mirsada je bio njegov instrument sintisajzer, a kažu da je od njega dobio težak udarac u glavu. Od silne, kompletan gepek nam je nabio skroz napred – kaže Stojadinović.

Nekoliko puta je padao u nesvest i budio se. Dok su ih vadili i sekli iz auta gledao je kako doktori pokušavaju da ožive Mirsada.

– Pitao sam gde je Šaban i video da ga nema. U tom trenutku sam se onesvestio. Onda su me izneli, video sam da je došao veliki broj ekipa Hitne pomoći. Probudio sam se i pitao doktore da li Šaban i Mirsad idu sa mnom, rekli su mi da ih voze u drugu bolnicu – kaže Stojadinović.


POVEZANE VESTI:

Preminuo Mirsad Kerić, muzičar koji je bio u automobilu sa Šabanom Šaulićem

Snimak poslednjeg nastupa Šabana Šaulića – Posle ovih pesama otišao je zauvek (VIDEO)

Poginuo Šaban Šaulić


Šabanova supruga Goca ga je neprekidno zvala na mobilni telefon.

– Zvala je 50 puta, moj i Šabanov telefon je zvonio sve vreme. Javio sam se i pita me gde si, što tako pričaš. Kažem joj da sam malo povređen, a da Šaban nije pored mene, i onda je nastao haos – kaže Stojadinović.

Šabanov kum nije životno ugrožen, ali je pretrpeo višestruke teške povrede.

– Imam polomljenih 6 rebara i pršljen vratni mi je pukao i oštetio arteriju. Lumbalni deo mi je pukao, ne mogu da se pomerim iz kreveta. Zubi su mi svi pukli, sav sam ugruvan i ubijen. Ne mogu da se pomerim – ispričao je reporteru “Blica” Slobodan Boban Stojadinović.


Izvor: Blic / Foto: Novosti
PODELITE OVU VEST: