REGION U SUZAMA: Cela bivša Jugoslavija žali za najlepšim glasom narodnjaka

  • Nezavisni.rs
  • 2019-02-17
  • Komentari isključeni za REGION U SUZAMA: Cela bivša Jugoslavija žali za najlepšim glasom narodnjaka

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.


Nakon tragične vesti oglasila se i porodica nastradalog pevača i potvrdila da je utihnuo najlepši glas regiona.

“Sa velikim bolom i neizmernom tugom obaveštavamo vas da je danas prestalo da kuca veliko srce i da je utihnuo najlepši glas regiona kada nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pesme i naša želja je da tako ostane i upamćen, kao veliki umetnik, neponovljivi pevač ali pre svega divan čovek! Porodica Šaulić se zahvaljuje svima na izrazima saučešća i molimo javnost da i u ovim tepkim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana”, piše u saopštenju porodice Šaulić.


POVEZANA VEST:

Snimak poslednjeg nastupa Šabana Šaulića – Posle ovih pesama otišao je zauvek (VIDEO)


Ispred njegove kuće na beogradskom Dedinju okupili su se porodica, prijatelji i kolege, među kojima su bili i Šabanovi kumovi Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš, a ubrzo je stigao i Šaulićev menadžer Goran Jovanović.

Sin Mihajlo i ćerka Sanela odleteli su za Mihnen, odakle će otići u Bilefeld da bi preuzeli telo svog oca. Supruga Goca, Ilda i ostali ostaju u Beogradu.

Vreme i mesto sahrane Šabana Šaulića biće poznati naknadno.


Kolege se opraštaju od Šabana Šaulića

“Velika tuga. Počivaj u miru dragi Šabane! Saučešće porodici Šaulić!”, napisao je Saša Kovačević na svom Instagramu.

“Nisi bio samo kralj narodne muzike, vec i kralj svih dobrih i časnih ljudi!

Počivaj u miru legendo naša!”, reči su kojima se Katarina Grujić oprostila, kada je postavila zajedničku fotografiju sa pevačkom legendom.

 

“Tuga i neverica! Počivajte u miru dragi Šabane. Saučešće porodici Šaulić!”, napisala je Ana Nikolić i tako se oprostila od Šabana Šaulića.


Preme nezvaničnim informacijama, Šaban Šaulić trebalo bi da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Kako saznajemo, porodica Šabana Šaulića jutros je bezuspešno pokušavala da dobije pevača na telefon, koji je trebalo da bude na aerodromu.

Supruga Gordana zvala je Šabana kako bi ga dočekali u Beogradu kada se vrati sa nastupa, ali je bio nedostupan. Pporodici Šaulić kum je javio da je Šaban imao tešku saobraćajku, da je u bolnici, a potom i da ga je srce izdalo, te da je preminuo.


PROČITAJTE JOŠ:
Poginuo Šaban Šaulić
Snimak poslednjeg nastupa Šabana Šaulića – Posle ovih pesama otišao je zauvek (VIDEO)

Mediji u regionu tokom celog dana izveštavaju o odlasku najpopularnijeg pevača narodne muzike. Od Ljubljane do Skoplja u centralnim informativnim emisijama preneta je tragična vest, a obožavaoci upućuju poslednje pozdrave i saučešće porodici putem društvenih mreža.

Radio televizija Srbije emituje vanredni program posvećen Šabanu Šauliću.

BONUS VIDEO:


Izvor: Nezavisni, Blic, Kurir, N1 / Foto: Danas
PODELITE OVU VEST: