NAJVAŽNIJE

Ostanite vitki u sezoni slava

Sezona slava i praznika je pred nama, savršen izgovor da se zaboravimo na zdravu ishranu i posegnemo za onim slatkim a „zabranjenim“. Evo nekoliko trikova kako da iz sezone koja je pred nama izađete bez viška kilograma. 1) PODSTAKNITE HIDRATACIJU ORGANIZMA Bilo da je reč o bilo kom godišnjem dobu, voda je nešto što je…

Read More

Da li volite eklere? A eklerčiće?

Sastojci: 8 jaja, 3 šolje brašna, 1 šolja ulja, 3 šolje vode, 2 kesice pudinga od vanile, (ili čokolade) 1 l svežeg mleka. Priprema: Vodu i ulje stavite da proključaju. Postepeno dodajte brašno, neprestano mešajući drvenom kašikom. Kada testo prestane da se lepi za zidove šerpe, sklonite sa vatre. Sačekajte da se malo ohladi, ali ne mnogo, ili kako kažu –…

Read More

Recept za vrhunske palačinke

Kad s jedne strane palačinke izbiju balončići, vreme je da palačinku okrenete na drugu stranu Sastojci: 1 jaje, 150 g brašna, trećina kašičice sode bikarbone, pola šolje vrele vode, 1 šolja kiselog mleka, trećina kašičice soli, 1 kašika ulja. Priprema: Jaje dobro umutiti, pa uz neprestano mućenje dodati kiselo mleko, ulje, so, šećer i brašno. Treba da se dobije glatka smesa Takođe uz neprestano mućenje dodajte…

Read More

Zeljanica sa mlevenim mesom – prste da poližeš!

Sastojci: 300 g spanaća, 5 jaja, 5 kašika brašna, 5 kašika griza, 200 g sira, 5 kašika, 100 ml mleka, kukuruzno brašno, 250 g mlevenog mesa, so, biber, 100 ml ulja, mlevena paprika, 1 glavica crnog luka, 1 prašak za pecivo Priprema: Na ulju propržiti glavicu crnog luka pa dodati mleveno meso, i njega propržiti. Dodati biber, so i malo mlevene paprike. Spanać oprati i…

Read More

Mekano bakino testo za uživanje

Od ovog mekanog testa može se peći apsolutno sve: piroške, kiflice, pica, a ukus će vas oduševiti… Recepti za testa od kojih možete napraviti više različitih peciva uvek dobro dođu kada želite da obogatite svoju trpezu različitim ukusima i oblicima. Sastojci: 1 čaša kefira (180-200 ml) (umesto kefira možete koristiti jogurt) 0.5 čaše ulja 1…

Read More