POLARNI TALAS! Srbija okovana na -22°!

Širom Srbije osvanulo je ledeno jutro, a rekorder je očekivano Sjenica – gde su jutros u 8 časova izmeremena -22 stepena.


Na Kopanoniku je – 19, u Smederevskoj Palanaci -18, u Požegi i Ćupriji -16, Kraljevu -14, Kragujevcu -13…

U Srbiji jutro pretežno vedro i veoma hladno uz umeren i jak mraz. U toku dana sa severozapada postepeno dolazi naoblačenje sa slabim snegom.

Usled porasta temperature na severu i zapadu Srbije, sneg će mestimično preći u kišu, koja će se lokalno lediti na tlu. Na istoku i jugoistoku veći deo dana suvo.

Vetar će biti slab i umeren, u skretanju na južni i jugozapadni, na jugu Banata i u planinskim predelima kratkotrajno jak. Najniža temperatura od -22 do -8, a najviša od -5 do 3 stepena Celzijusa.

U Beogradu će ujutru biti pretežno vedro i veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem. U toku dana postepeno naoblačenje, posle podne povremeno sa slabim snegom, koji će uveče i u toku noći uz porast temperature preći u susnežicu i kišu, lokalno uz poledicu.

Vetar će u prestonici bitgi slab i umeren, juzni. Najniža temperatura oko -8, na periferiji grada i do -15, a najviša oko 1 stepen Celzijusa.


Izvor:Blic/Foto:Blic