NAPAD U MOSKVI: Raste broj žrtava, osude iz sveta, prst uperen ka Ukrajini

  • Nezavisni.rs
  • 2024-03-23
  • Komentari isključeni za NAPAD U MOSKVI: Raste broj žrtava, osude iz sveta, prst uperen ka Ukrajini

Najnoviji bilans žrtava terorističkog napada u Moskvi navodi da je ubijeno najmanje 140 ljudi. Federalna služba bezbednosti tvrdi da su teroristi nameravali da pređu granicu između Rusije i Ukrajine!


– Kriminalci su posle terorističkog napada u Moskvi nameravali da pređu rusko-ukrajinsku granicu i imali su relevantne kontakte na ukrajinskoj strani – navodi se u saopštenju FSB.

Takođe je navedeno da je teroristički napad pažljivo planiran i da je oružje unapred pripremljeno. Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak rekao je inače kasno u petak da Ukrajina nema nikakve veze sa napadom u koncertnoj dvorani u Moskvi dok je Glavna obaveštajna uprava (GUR) navela da je teroristički akt podmetačina Kremlja.

Grupa terorista, podsetimo, otvorila je u petak oko 20 sati vatru u holu i koncertnoj sali Krokus na severozapadu Moskve nakon čega je podmetnula požar i pobegla. Najmanje 115 osoba je ubijeno, međutim, ruski istražni komitet očekuje da će biti mnogo više žrtava s obzirom na veliki broj teško povređenih.

Hospitalizovano je više od 100 osoba od kojih se polovina nalazi u teškom stanju. Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine.

Jedan od napadača priznao je da je stigao iz Turske 4. marta. Kako prenosi Ria novosti, on je rekao je i da mu je ponuđeno pola miliona rubalja za ovaj zločin. Snimak priznanja objavila je glavna urednica Raša Tudej, Margarita Simonjan.