OSVETA ALKARAZU: Jedan od najtežih mečeva, ali zbog ovoga i dalje igram

  • Nezavisni.rs
  • 2023-08-21
  • Komentari isključeni za OSVETA ALKARAZU: Jedan od najtežih mečeva, ali zbog ovoga i dalje igram

Američki mediji komentarišu da je Novak Đoković trijumfovao na skoro četiri časa dugom meču, osvojio treću titulu u Sinsinatiju i osvetio se Alkarazu za finale Vimbldona prošlog meseca.


Navodi se da je na 32 stepena po veoma sparnom vremenu, 36-godišnji Đoković odigrao najduži meč na turniru bar od 1990. godine i postao najstariji šampion u Sinsinatiju.

Na meču sa mnogo obrta i iznenađenja, Novak je odneo pobedu rezultatom 5-7, 7-6, 7-6. Alkaraz je poveo sa 4-2 u drugom setu i izgledalo je da je blizu trijumfa.

U taj-brejku drugog seta Đoković je spasao meč-loptu. Kad je bilo najvažnije, u taj-brejku trećeg seta, Novak je bio najbolji i pokazao zašto je šampion toliko dugo.

“Teško je opisati sve što sam doživeo u ovom meču, a verujem i on. Stvarno je jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva koje sam ikada odigrao u profesionalnoj karijeri. Zbog ovakvih mečeva i ovakvih trenutaka nastavljam da treniram svaki dan u 36. godini. I jako, i zaista mnogo, i vremenski mnogo, i intenzivno kao on i svi mladi igrači. Ništa nije slučajno i veoma sam ponosan“, rekao je Đoković posle meča.

U izjavama za strane medije Srbin je nahvalio mladog Španca.

“Videli ste, nema tu šta da se doda. Svako ko je gledao na televiziji video je da rivalitet sa Karlosom postaje sve bolji. Neverovatan igrač, tako mlad, a pokazuje toliko hrabrosti u odlučujućim momentima”, zaključio je Đoković.

Postoji mogućnost da Novak Đoković i Alkaraz zaigraju u finalu Ju-Es opena u Njujorku, ostaje nam da vidimo hoće li tako i biti.

Inače, kvalifikacije za Ju-Es open počinju već u utorak, 22. avgusta, a mečevi prve runde u ponedeljak, 28. avgusta.

Prošle godine turnir u Njujorku posetilo je rekordnih 776.000 gledalaca.


Izvor:rts