Sine(r), ipak se zna ko je tata u tenisu

Posle skoro tri sata borbe Novak Đoković plasirao se u deveto finale Vimbldona pobedom nad Italijanom Janikom Sinerom 6:3, 6:4, 7:6.

Morao je srpski teniser da se suočava sa nepravdom od strane sudije, potom i sa nepristojnom publikom, ali je ponovo pokazao da je jači od svega.

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, znao je da od Janika Sinera može da očekuje snažan forhend kojim je Italijan od starta meča počeo da pravi probleme. U prvom gemu Italija je imao dve brejk lopte, ali kako je do njih došao tako ih je i prokockao i to takođe forhendom koji bi trebalo da predstavlja njegovo moćno oružje.

Sinerove pretnje međutim nisu uplašile sjajnog Srbina koji je svoju prvu i jedinu brejk loptu iskoristio za razliku od protivnika. Ispostavio se taj poen kao ključan za nastavak prvog seta jer je Siner servirao odlično i Novaku jedva dao i poen, dok se srpski as zbog loših prvih servisa suočio sa još jednom brejk loptom.

Do kraja seta nije bilo neizvesnosti, a kada je bilo najpotrebnije Novaku je proradio prvi servis pa je tako poslednji gem završio sa tri asa i jednim servis vinerom.

Početak drugog seta nije bio mnogo drugačiji od prvog, osim toga što je Novak brejk napravio u trećem gemu i to posle treće šanse. Međutim, u četvrtom gemu Siner je lako mogao da se vrati u set i to zato što je imao „pomoć“ sudije.

Novak je tokom poena ispustio glasan urlik, a sudija je odlučio da taj poen bude Janikov jer ga je Novak svojim urlikom ometao što je zabranjeno. Odluka je bila bizarna, a potom je srpski as dobio i opomenu zbog prekoračenja vremena za spremanje za servis. Posle velike drame i spasene brejk lopte Novak je po ko zna koji put pokazao da je jači od svega.

Mogao je u sedmom gemu Novak da napravi i još jedan brejk, ali se Italija izvukao iz te situacije. Jedina stavka koja je plašila u igri Đokovića bio je servis jer je prvi bio na samo 41 odsto što jeste pravilo probleme, ali ne toliko opasne.

Ponovo je kada je trebalo u poslednjem gemu srpski as našao taj servis koji ga je mučio i uspeo je da povede sa velikih 2:0.

Delovalo je kao da je Novak spremio šemu po kojoj će praviti brejkove kada je i u trećem setu stigao do tri vezane brejk lopte u trećem gemu, ali ovoga puta uporni Italijan nije dozvolio da mu srpski as na početku oduzme servis gem pa je tako spasao sve tri šanse koje je Novak imao.
Siner je igrao sve bolje i bolje, a onda je deset gem doneo veliku dramu! Siner je stigao do dve set lopte, a publika je počela glasno da navija i to kada je Novak pogrešio prvi servis.

Nepristojnu publiku Novak je ućutkao i ironično počeo da se pravi da plače, a nakon što je spasao dve set lopte ušao je u svoju mirnu luku odnosno taj-brejk.
Srpski as je kralj taj-brejkova i ponovo je opravdao tu ulogu, a posle skoro tri sata plasirao se u deveto finale Vimbldona u karijeri.
U finalu za svoju osmu titulu igraće protiv boljeg iz duela Danil Medvedev – Karlos Alkaras.