VUČIĆ: Štitićemo poziciju našeg naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbiji nije potreban sukob sa NATO, jer taj sukob ne može da dobije, ali da Srbija nije u situaciji da dozvoli nove napade i poniženja.


– Ono što je naš zaključak, to je da ćemo štititi poziciju našeg naroda, čuvati poziciju našeg naroda, razumeti poruke mirnog političkog ustanka Srba sa severa KiM. Poštovati Ustav Srbije, ali ono na čemu ćemo insistirati je stvarni dijalog – poručio je Vučić u obraćanju građanima i dodao da Srbija neće prihvatiti dijalog po principu “uzmi ili ostavi”.

Vučić je naglasio je da je Srbiji je potreban stvarni razgovor i sa Albancima i sa međunarodnom zajednicom.

– Potrebno nam je da budemo na evropskom putu, ali nam je potrebno da imamo stvarni dijalog i stvarne razgovore i o našim nacionalnim i o našim državnim pitanjima kao što imamo odlične razgovore o evropskim pitanjima – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je tokom obraćanja izrazio strahovanje da je trenutna situacija na KiM “samo uvod u mnogo dublju krizu”.

– Znate li ko je Braca Nikolić. Možda je on ubica, možda je upucao albansku decu, a nije. Uhapšen je pre gotovo godinu i po i još je u pritvoru u Podujevu. Nekadašnji gradonačelnik Štrpca. Srbin. Uhapšen kažu zbog malverzacija oko zemljišta na Brezovici. On je u pritvoru kao da je ubio desetoro ljudi. I još njih četvorica ili petorica. A onaj što je upucao decu, eno ga na slobodi – rekao je Vučić i upitao da li je to odraz demokratija tzv. Kosova.


Izvor:tanjug