Novak zabrinuo navijače: Jaki su utisci posle poraza, razmisliću šta je sledeći korak!

  • Nezavisni.rs
  • 2023-04-21
  • Komentari isključeni za Novak zabrinuo navijače: Jaki su utisci posle poraza, razmisliću šta je sledeći korak!

Nije se verovatno niko nadao da će videti poraz Novaka Đokovića već u četvrtfinalu turnira u Banjaluci, ali se upravo to desilo.


Čak je i Dušan Lajović, koji je savladao Novaka, izjavio da nije mislio da je to moguće, ali činjenica je da najbolji svetski teniser nije stigao do polufinala Srpska opena.

Nakon ishoda koji je sve šokirao Đoković je čestitao Lajoviću i nahvalio svog kolegu:

– Dušan je fantastična osoba. U Dejvis kupu smo igrali mnogo puta zajedno. Drago mi je zbog njega. Igrao je dobro, zaslužio je pobedu. Bio sam mnogo ispod željenog nivoa. Šta da radim, to je sport. Trudio sam se, nije išlo. Osećao sam se tromo, sporo, ispod nivoa – rekao je Đoković na konferenciji za medije posle meča.

Jedna od konstatacija novinara je bila da u nekim momentima nije verovao u sebe na ovom meču.

– Da ne verujem, ne bih bio na terenu. To je preduslov da budeš profesionalac. Splet okolnosti, trenutno moje stanje je daleko od nivoa. Igrao sam pasivno, dosta sam grešio i to je rezultiralo porazom – rekao je najbolji teniser sveta.

Đoković je na kraju govorio i o nastupu u Parizu i u isto vreme obradovao i zabrinuo svoje navijače:

– Za Rolan Garos se nadam da ću da zaigram najbolji tenis. Tamo je podloga drugačija nego ovde i Monte Karlu. Nadam se da će tad biti bolje. I prošle sezone je start na šljaci bio sporiji, pa se posle završilo na najbolji mogući način. Što se tiče poraza, utisci su jaki, da se malo slegne, pa ću da razmišljam šta je naredni korak.


Izvor:nezavisni.rs