Seka Aleksić o nizu zabrana koncerata srpskim pevačima u Hrvatskoj

  • Nezavisni.rs
  • 2023-03-06
  • Komentari isključeni za Seka Aleksić o nizu zabrana koncerata srpskim pevačima u Hrvatskoj

Pevačica Seka Aleksić je prokomentarisala nedavnu zabranu koncerta izvođača narodne muzike koji je trebalo da bude održan u Puli.


Ovu odluku o zabrani izvođenja narodne muzike u Puli doneo je gradonačelnik ovog grada, a Seka Aleksić je iznela svoje mišljenje i viđenje ove situacije.

– To što se po medijima piše, pravi se veća halabuka nego što jeste. Svako ima pravo na svoje mišljenje, a mislim da je to mišljenje izneo neko kao pojedinac, a ne neko ko stoji iza generalno svih ljudi u Hrvatskoj. Mislim da je muzika uvek bila ta koja je spajala ljude, nikada ih nije delila i to je to – kazala je Seka.

Na Dan zaljubljenih Seka je objavila novu pesmu koja je za kratak vremenski period postala veoma slušana. O uspehu ove pesme Seka kaže da je ovo prva koju je radila sa Draganom Brajićem Brajom posle desetogodišnje pauze.

– Desilo se da sam posle toliko godina ponovo ostvarila saradnju sa Brajom. Valjda u karijeri i on i ja možemo sebi da dozvolimo neku pauzu, koja je sigurno bila dobra i za mene i za njega. I sada smo dogovorili ponovo saradnju. Braja je napisao prvu pesmu posle pauze od 10 godina, ali napisaće još tri, četiri pesme sigurno. Sledeću koju piše je balada i jedva čekam da čujete. On je napisao i pesmu “Poslednji let” kojom ja i danas, posle toliko godina, započinjem i završavam svaki nastup. Ta pesma će ostati duboko urezana – izjavila je ona.

Sinoć je održano takmičenje “Pesma za Evroviziju”, a sve je zanimalo da li bismo mogli da očekujemo Seku na ovoj bini naredne godine:

– Što se tiče “Pesme za Evrovizije”, ja nikad nisam bila takmičarski nastrojena. Nemam taj takmičarski duh i pre bih sebe videla kao voditeljku na ovom muzičkom događaju, nego da se takmičim – istakla je Seka Aleksić u emisiji “Kec na jedanaest”.


Izvor:blic