Sramno saopštenje EU zbog pokušaja ubistva srpske dece na KiM!

  • Nezavisni.rs
  • 2023-01-07
  • Komentari isključeni za Sramno saopštenje EU zbog pokušaja ubistva srpske dece na KiM!

Punih 16 sati trebalo je Evropskoj uniji da se oglasi povodom stravičnog terorističkog akta kada je pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao i ranio srpskog dečaka Stefana Stojanovića (11) i njegovog rođaka Miloša (21) dok su nosili badnjak ka svojim kućama.


Kako je to učinio portparol “kluba 27” Peter Stano, tvorac čuvene sintagme o krivici obe strane, bolje da su ćutali. Ovako, ako imaju imalo stida – crveneće, jer je Stano u svom saopštenju na tviteru mučki božićni napad u selu Gotovuša kod Štrpca okarakterisao kao “pucnjavu”, kao da je tamo bilo razmene vatre, a ne da je sin nekadašnjeg teroriste OVK Azem Kurtaj rafalima sasekao dete i mladića koje su mirno išli pored puta. Ispada da je reč o lokalnoj zađevici, da se nervozni Kurtijev vojnik obračunavao sa šumokradicama.

Zatim, ni jednom rečju se ne kaže da je reč o Srbima, niti da je to osvedočeni teroristički akt jer su njegove žrtve izabrane samo zato što pripadaju jednom narodu i što su htele da se na svoj najradosniji verski praznik slikaju pored svetog drveta.

Toliko o poimanju ljudskih prava na koja nas svako malo upozoravaju briselski čovekoljupci, štancujući rogobatne izveštaje koji su Srbiji stepenice do tog “slobodarskog i demokratskog” krema koji žmuri nad tim da je naš narod na Kosovu i Metohiji sateran u geta i pretvoren u glinene golubove.

Na istom tragu jalovih medijatora u dijalogu između Beograda I Prištine je, nažalost, i civilna administracija UN. U saopštenju Unmika se, takođe, ne pominje da su žrtve – Srbi. Kažu doduše da se napad dogodio na pravoslavni Božić, ali to samo po sebi ne govori ni ko su žrtve niti ko je napadač. I što je najvažnije – prećutkuje se motiv.


Izvor: nezavisni.rs