Brazilski navijači ostali u neverici nakon što se Dragan Stojković Piksi obratio svetskoj javnosti

  • Nezavisni.rs
  • 2022-11-23
  • Komentari isključeni za Brazilski navijači ostali u neverici nakon što se Dragan Stojković Piksi obratio svetskoj javnosti

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je vrlo zanimljivu konferenciju za štampu, a jedan njen deo izazvao je ogromnu pažnju u brazilskoj javnosti.


Naime, popularni brazilski portal “Fudbalske novosti” je, izveštavajući sa konferencije za štampu srpske reprezentacije, na Tviteru izdvojio sledeći Stojkovićev citat:

– Brazil je stvarno srećan što na terenu može da u isto vreme ima četiri napadača. Ali ko će da igra odbranu? Brazil je jedan od najboljih timova na svetu (ima zlatnu generaciju trenutno, dodao je Piksi, a pomenuti portal izostavio), ali mi možemo da pobedimo!

Tako prenete reči selektora “orlova” izazvale su ogroman broj reakcija brazilskih navijača.

I ne čudi: skoro 200.000 njih svakodnevno prati šta javljaju tamošnje “Fudbalske novosti” samo na pomenutoj društvenoj mreži, a “Novosti” vam izdvajaju neke od njihovih reakcija:

– Voleo bih da u 2023. imam optimizam ljudi iz Srbije – napisao je jedan od brazilskih ljubitelja fudbala.

Drugome je (i ne samo njemu) potpuno neverovatno da se neko usudio da pomisli da može da pobedi ekipu Brazila, pa je poručio:

– Ako ovaj čovek može da bude selektor, onda i vi možete da ostvarite svoje snove.

Treći je dodao:

– Upravo je (Stojković) dokazao da nije gledao nijedan meč Brazila.

– Videće on (Stojković) i ko će da igra odbranu, a osetiće i moć četvorice napadača! – uveren je jedan od brazilskih navijača.

– Ko će da igra u odbrani? Pa, ceo tim! Brazilska odbrana počinje od napadača. A možda su ti Kazemiro, Tijago Silva i Markinjos dovoljni – dodao je drugi.

Neke Brazilce je onako odabrana interpretacija Piksijevih reči iznervirala, pa su poručili i:

– Sav ponos će biti kažnjen!

Ili:

– Shvatićemo ovo kao (dodatnu) motivaciju.