NAJJAČI NAPAD DO SADA! Ukrajina bez struje, vode, interneta!

Ukrajinska prestonica rano jutros zasuta je ponovo krstarećim raketama H-101 ispaljenim iz strateških bombardera. Kako je javio Anton Geraščenko, savetnik ukrajinskog predsednika Zelenskog, Rusi su rano jutros lansirali 40 krstarećih projektila na Ukrajinu, a na udaru osim Kijeva našla se i Odesa, Hrkov, Dnjepropetrovsk, Zaporožje.


Vitaliji Kličko: 80 posto Kijeva bez vode
Zbog jutrošnjeg napada na energetsku infrastrukturu 80 posto Kijeva ostalo je bez vode. Građani u redu čekaju vodu!

Kijevska oblast se sprema za dugi nestanak struje
Šef kijevske oblasti Aleksij Kuleba pozvao je da se pripremi za duži nestanak struje. Dnjepropetrovsku i Pavlogradu, usled eksplozija, objekti elektroenergetske mreže su ozbiljno oštećeni, saopštile su vlasti

Vazdušna opasnosti u Kijevskoj oblasti i centralnoj Ukrajini
Vazdušna opasnost proglašena je danas u Kijevskoj oblasti i centralnom delu Ukrajine.

Zaporožje ostalo bez struje
Grad Zaporožje kompletno u drugom ponovljenom napadu ostao bez struje

Počeo drugi talas napada
Ruska strateška aviijacija izvela je drugi talas raketiranja. Novi udari registrovani su po Zaporožju, pavlovgradu i Dnjepropetrovsku

Vazdušno-kosmičke snage Rusije pogodile su nekoliko hidroelektrana
Pogođeni su objekti hidroelektrane Dnjepar, hidroelektrane Južnodnjestrovskoe, hidroelektrane Kanevskaja i Kremenčugska. Od ranog jutra je 36 energetskih objekata pogođeno u Ukrajini.

Na udaru i gradovi na granici sa Moldavijom
Rusija izvodi raketne udare na teritoriju Ukrajine koja se graniči sa Moldavijom u oblastima Vinica i Hmeljnicki. Prema rečima očevidaca, u gradu Oknita se čulo najmanje 5 eksplozija koje su potresle čak i višespratnice. Eksplozije se čuju i iz Novodnestrovska.Neki gradovi su po prvi put mete raketnih udara.

Jutarnji udari novi bilans
Vazdušno-kosmičke snage Rusije pogodili su rano jutros odjednom nekoliko ukrajinskih hidroelektrana. Pogođeni su objekti hidroelektrane Dnjepar, hidroelektrane Južnodnjestrovskoe, hidroelektrane Kanevskaja i Kremenčugska.

Gori trafostanica hidroelektrane Kanev
Oružane snage RF postigle masovno uništavanje kritičnih infrastrukturnih objekata, a broj uspešnih napad će premašiti udare na energetske ciljeve koji su izvedeni 10. oktobra.

Hitna isključenja struje širom Ukrajine
U Ukrajini su uvedena hitna isključenja struje. Deo železničke komunikacija je obustavljen.

Crni bilans napada u Kijevu
Prema poslednjim informacijama oko 20-25 pogodaka na razne objekte energetske strukture širom Ukrajine. Počeli su nestanci struje u brojnim oblastima. Postoje prekidi u Internetu i mobilnim komunikacijama.

Kličko 350.000 stanova ostalo bez struje
Kao rezultat napada na Kijev, oštećen je objekat koji snabdeva strujom oko 350.000 stanova, rekao je gradonaćelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Kabinet Zelenskog se oglasio: Vanredne restrikcije struje
Uvode se vanredne nestanke struje širom Ukrajine zbog masovnog granatiranja kritične infrastrukture, ovo je saopšteno u kabinetu ukrajinskog predsednika.

Udar na Novodnjestrovsku hidrocentralu
Ruske krstareće rakete razorile su i Novodnjestrovsku hidrocentralu u Odeskoj oblasti, koja se nalazi pod kontrolom vlasti u Kijevu.

Prema poslednjim informacijama na meti ruskih raketa od ranog jutra je i grad Krivi Rog i tamošnja hidroelektrana, kao i hidroleketrana u Odeskoj oblasti

Grad Zaporožje je prekriven dimom
U Zaporožju je krstarećim raketam pogođena električna trafostanica kod hidroelektrane Dneproges, nad kojom se vije gust crni dim

Napadnut i Dnjepropetrovsk
Na meti ruskih krstarećih raketa H-101 našao se Dnjeproptrovsk, uništena je jedna teroelektrana u Čerkeskoj oblasti, a na meti je i energestska infrastruktura u Kijevu

Kijev ostao bez struje i vode

8-17. Prema poslednjim informacija u Kijevu je odjeknulo 10 detonacija. U gradu nema struje ni vode. naudaru se našao i Harkov.