VELIKA NESREĆA U RUSIJI: Avion se srušio na stambeni blok (VIDEO)

  • Nezavisni.rs
  • 2022-10-17
  • Komentari isključeni za VELIKA NESREĆA U RUSIJI: Avion se srušio na stambeni blok (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da se tokom trenažnog leta u oblasti Jejska, u Južnom vojnom okrugu srušio lovac-bombarder Su-34.


Uzrok pada je požar koji je izbio na poletanju. Piloti su se bezbedno katapultirali.

Incident se dogodio u ponedeljak rano uveče kada se avion, borbeni avion Su-34, srušio na stambeni blok u Jejsku, gradu na obali Azovskog mora, preko puta Ukrajine.

Avion je pao u dvorište solitera.Požar koji izbio zahvatio je najmanje 2.000 kvadratnih metara zgrade od 1. do 5. sprata, saopštilo je ministarstvo za vanredne situacije.

Pri udaru je bila vidljiva velika vatrena lopta koja je izazvala požare u zgradi od 9 spratova. Lokalni zvaničnik je rekao da je požar zahvatio više spratova i uništio nepoznat broj stanova.

– Hitna pomoć i vatrogasci dolaze iz celog grada, helikopteri su u okolini –  rekao je jedan stanovnik državnoj novinskoj agenciji TASS. Detalji o mogućim žrtvama nisu poznati.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su piloti aviona prijavili požar u motoru prilikom poletanja na trenažni let, zbog čega se srušio u Jejsku. Oba pilota su uspela da se katapultiraju iz aviona nekoliko trenutaka pre udara.


Izvor:agencije