Šeherezada torta je jedna od najpopularnijih inajomiljnijih kod nas. Ipak, ovo je nešto drugačiji recept jer sadrži keks i jednostavno se pravi.
Moćna voćna torta koja se pravi za svega 30 minuta mora da bude omiljeni recept svake domaćice.
Evo kako da napravite Šeherezadu kakvu do sada niste jeli i uštedite gomilu vremena.
Sastojci:
– 1 pakovanje keksa,
– 1 l mleka,
– 3 puding vanile,
– 6 kašika šećera,
– 150 g margarina,
– 500 g slatke pavlake,
– 600 g malina (ili drugog sezonskog voća)
Priprema:
8 dl mleka staviti da se kuva sa šećerom, a puding iznešali sa preostalim mlekom. Kad puding provri i kad se prohladi treba ga izmiksati sa margarinom, pa varjačom umešati u sve 2 kašike umućene slatke pavlake. Keks podeliti na tri dela, jedan deo poređati na tacnu (nije potrebno umakati u mleko).
Premazati trećinom fila i poređati polavinu malina ili drugog sezonskog voća. Preko malina premažite trećinu slatke pavlake.
Postupak ponovite još dva puta s tim da maline stavljate još samo na drugi red, odnosno u treći red ide keks, fil, šlag. Ukrasite po želji.