OJADILI PENZIONERA IZ SURČINA: Lažni geometri mu uzeli 5.000 evra

  • Nezavisni.rs
  • 2022-08-07
  • Komentari isključeni za OJADILI PENZIONERA IZ SURČINA: Lažni geometri mu uzeli 5.000 evra

Nepoznati mladić i devojka u Surčinu poslednjih desetak dana izvršili su mnogobrojne krađe i prevare, uglavnom starijih građana, i od njih oteli velike svote novca!


Kako je za “Novosti” rekao predsednik opštine Stevan Šuša, oni se prevarenima predstavljaju kao Komunalna milicija, geometri ili popisivači stanovništva.

Sve je počelo prošle nedelje, a deluje da ovi prevaranti tačno znaju kod koga da odu i pokušaju da izvuku što više novca. Slučaj je odmah prijavljen policiji i oni intenzivno tragaju za kradljivcima.

– Građani nam se svakodnevno javljaju sa pričom da su prevareni i opljačkani – priča Šuša.

– Nepoznati momak i devojka im dođu sa pričom da su opštinska komunalna milicija i da im dvorište nije očišćeno i uređeno. Tada im kažu da je kazna 60.000 dinara, ali će im oni naplatiti duplo manje ukoliko im odmah daju novac. Takođe, prate i gde su otišli po novac, pa posle toga odu da provere ima li još para i sve pokupe. Ciljna grupa su im stariji sugrađani koji žive sami i koji lako nasednu na slatkorečivu priču koju im lopovi slože.

Tako je do juče desetak Surčinaca ostalo bez svega što su imali u kući, a od jednog lakovernog penzionera uspeli su da uzmu oko 500.000 dinara!

– Deluju uglađeno i fin – priča Šuša. – Starijem Surčincu su složili priču da kao geometri moraju da izmere parcelu ispred kuće i za tu uslugu tražili 500 evra. Kada je nesrećni čovek otišao po novac, jedan od lažnih geometara je pratio gde čovek drži novac. Kasnije je, na prevaru, ušao u kuću i odneo skoro 5.000 evra. Naravno, nisu svi naseli na ovu priču, ali se oni uvek kulturno povuku i ne prave probleme. Želimo da upozorimo građane da ne nasedaju na ove provokacije, niti da ih puštaju u svoje domove.

Opštinska komunalna milicija nikom ne dolazi na vrata, a imamo i svoja obeležja. Popis stanovništva još nije ni počeo, a mi nemamo svoje geometre.

PREVARE u prestonici te vrste sve su češće, a 2016. godine uhapšeni su S. K. (47) i J. S. (29), pošto su lažno prikazivali činjenice da je u okviru Komunalne milicije otvoren konkurs za prijem novih radnika. Na ovaj način oni su doveli u zabludu sedam osoba, koje su im za tu uslugu isplatile iznos od 15.500 evra.


Izvor:novosti