ŽELITE BRUTALNO DOBAR AUTO? – Pogledajte ovog crnog lepotana!

  • Nezavisni.rs
  • 2022-05-24
  • Komentari isključeni za ŽELITE BRUTALNO DOBAR AUTO? – Pogledajte ovog crnog lepotana!

Za osnovicu sveobuhvatnog tuninga koji se krije iza oznake AJ23 SVR u Ardenu su iskoristili najsnažniji Jaguar F-Type koji se već u standardnoj verziji smatra dostojnim konkurentom najbržim modelima iz aktuelne ponude Ferarija i Poršea.

Potvrda navedenom leži u činjenici da standardni Jaguar F-Type SVR koji pokreće 5-litarski V8 motor s mehaničkim kompresorom (575 KS i 700 Nm) od 0 do 100 km/h stiže za 3,7 sekundi i razvija 322 km/h.

U Ardenu su ipak zaključili da jedan od najbržih Jaguara svih vremena treba da bude još brži i „ratoborniji“, pa je ljubiteljima britanskih „mačaka“ predstavljen AJ23 SVR s motorom koji nakon mnogobrojnih modifikacija iz iste konfiguracije nudi 703 KS i 873 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za tri sekunde. Prenos snage na obe osovine i u ovom slučaju poveren je 8-stepenom automatskom menjaču.

S dodatnim potencijalom ispod dugog prednjeg poklopca 4,48 metara dug dvosed dobio je i unapređen sistem ovesa s kojim je pod automobila 30 milimetara bliži podlozi, a tu su i nove 21-inčne jednodelne aluminijumske felge s centralnim pričvršćivanjem i nekolicina karoserijskih detalja koji su u ovom slučaju napravljeni od karbona.

Cena projekta AJ23 SVR nije objavljena, a pored Jaguara u Ardenu se bave i modelima koje proizvode Bentley, Range Rover i Mini.


Izvor:klix / Foto:Car magazine