UHAPŠENA ROMANA PANIĆ: Pljačkala bankomate, pa završila u zatvoru!

  • Nezavisni.rs
  • 2020-06-25
  • Komentari isključeni za UHAPŠENA ROMANA PANIĆ: Pljačkala bankomate, pa završila u zatvoru!

Pevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip M. (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavljali uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu u Australiji, prenosi tamošnji portal “9njuz”.


– Oni su u Australiji boravili kao turisti kada su zapali u probleme sa novcem i onda su smislili plan kako da “napune novčanike” i prikupili su bankovne podatke 35 osoba – izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit.

Filip M. je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana P za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, robijati. Kako prenose strani mediji, Filip M. je osuđen na 14 meseci, a Romana P na 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno posle tri meseca.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Filip M. najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje. Sudija Smit ocenio je da je ceo postupak bio veoma precizno osmišljen i da je ceo sistem omogućio Filipu M. i Romani P da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate. Oni su na presude podneli žalbe, ali su odbijene.

Inače, MUP Republike Srpske je još u aprilu ove godine, od strane Interpola Beč, dobio zahtev za proveru ličnih podataka Romane Panić, kao i eventualnu raniju povezanost s kriminalnim aktivnostima. Međutim, tada ništa nije otkriveno.


Izvor:kurir.rs