Od ovog mekanog testa može se peći apsolutno sve: piroške, kiflice, pica, a ukus će vas oduševiti…
Recepti za testa od kojih možete napraviti više različitih peciva uvek dobro dođu kada želite da obogatite svoju trpezu različitim ukusima i oblicima.
Sastojci:
- 1 čaša kefira (180-200 ml) (umesto kefira možete koristiti jogurt)
- 0.5 čaše ulja
- 1 kesica (11 g) suvog kvasca
- 1 kafena kašičica soli
- 1 supena kašika šećera
- 3 čaše brašna
- Pogledajte i 8 saveta za pripremu ukusne pice
Priprema:
Kefir pomešati sa uljem i malo ugrejati, da bude toplo. Dodati so i šećer i promešati. Kvasac pomešati sa prosejanim brašnom i dodati u prethodnu smesu. Sve promešati kašikom, prekriti alu folijom ili krpom i ostaviti na toplo mesto pola sata.
Za to vreme testo će se u obimu uvećati 3 puta. Od ovog testa oblikujte kiflice, testo za picu, piroške i pripremite po svom ukusu.
Recept za krofne kakve su se nekad pravile
Pljeskavice sa ovsenim pahuljicama i brokolijem
Piletina punjena povrćem sa bešamel sosom
Čoko plazma torta
TORTA ZA POLA SATA: Šeherezada sa keksom i voćem svideće se svima
Ovaj starinski kolač će vas oduševiti!
Testenina sa brokolijem i tunjevinom
Zdrav doručak sa ananasom