SNS, SPS i Zavetnici idu zajedno na izbore

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije počele su danas u Zemunu prikupljenje potpisa za podršku izbornoj listi koja će se zvati “Aleksandar Vučić – Beograd sutra”, sa nazivima koalicionih partnera sa kojima će učestvovati na beogradskim izborima 2. juna, prenosi Tanjug.

U opštinskom odboru SNS-a u Zemunu potpis je dao i predsednik Srbije i član Predsedništva SNS Aleksandar Vučić.

Na novinarsko pitanje zašto su odlučili sa svi idu na listu, Vučić je rekao da im je „potrebno jedinstvo, da budu što jači“.

„Pred nama su ne tako laki dani po pitanju Prištine u Savetu Evrope i UN, ali zemlja mora da ide napred. Beograd je važan deo naše zemlje, on mora da bude na dobrom putu. Tu imamo fantastične projekte od EXPO, metroa, obilaznice, Beograda na vodi, najvećih bolnica u celoj zemlji. Ja sam došao kao običan građanin da podržim njih da pobede“, rekao je on.

Potpis podrške daće i predsednik SPS Ivica Dačić, a Vučić je rekao da je Dačićevo ime posle njegovog na listi.

„A onda idu ostali lideri. Miloš i Milica su tu negde pri kraju. Time smo hteli da kažemo da je to potpuno svejedno“, rekao je Vučić.

On je rekao da bi „politički činioci koji bi da bojkotuju sebe uništili“.

„Ispunićemo sve preporuke ODIHR-a, čak i tu komisiju. Ja se ovim poslom bavim mnogo godina i ne verujem da ima neko ko zna te izborne procese zna bolje od mene. Ne može vam birački spisak biti kriv. Recite mi kako glasa mrtav čovek? Vidim da ima pristalica bivšeg režima među novinarima, pa nek mi onu kažu kako. Da li izađe neko umesto njega? Nego kad ne možete da opravdate svoj poraz uvek je neko drugi kriv“, rekao je Vučić.

Potpise su dali i Vladimir Orlić, Marija Zdravković, Zlatibor Lončar, Tomislav Momirović, Darija Kisić.

Naprednjaci su danas u podne počeli prikupljanje potpisa za predaju izbornih lista za beogradske izbore u više opštinskih odbora.

Pored SNS i SPS će danas u Beogradu prikupljati potpise podrške.