MALA DANKA JE UBIJENA – Predsednik Vučić saopštio tragičnu vest

  • Nezavisni.rs
  • 2024-04-04
  • Komentari isključeni za MALA DANKA JE UBIJENA – Predsednik Vučić saopštio tragičnu vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je mala Danka iz Bora ubijena.

„Imam loše vesti za ovo dete, za našu Danku iz Bora. Policija je uhapsila dva lica koja su izvršila ubistvo male Danke i koliko sam to shvatio priznali su to obojica. Sa kakvim mi monstrumima imamo posla. Imamo li još detalje Bato? Ako nemamo, ostalo će sve policija. Hvala policiji na svemu“, saopštio je Vučić na vanrednoj sednici Vlade.

Kako je potvrđeno za ATV kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

– S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gdje su telo izbacili sa desne strane puta – kaže izvor blizak istrazi.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a D.D. pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Podsetimo, Danka Ilić, dvogodišnja devojčica, nestala je prošlog utorka oko 13.45 sati u Banjskom polju u Boru. Danka je u trenutku nestanka bila sa majkom i bratom. Nestala je u trenutku kada se majka okrenula da da vodu drugom detetu.

Dankin nestanak prijavljen je u 15 časova.

Proteklih dana pripadnici policije intenzivno su pretraživali teren u potrazi za devojčicom.