Ana Brnabić najavila nove izbore u Beogradu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je najverovatnije da će se ići na nove izbore u Beogradu, nakon što na izborima 17. decembra, zasad, niko nije uspeo da obezbedi dovoljnu većinu u gradskoj skupštini.


– Meni deluje kao da je najverovatnije da ćemo ići na izbore. Još jednom želim, apsolutno uverena u sve ono što smo radili, da kažem da nijedan jedini glas nije bio ukraden. Da je postojalo više nivoa i više sistema kontrole. Nikada takva kontrola dosad na izborima u Srbiji nije postojala. Od biračkog spiska, koji je potpuno transparentan i možete mu pristupiti na sajtu Ministarstva za državnu upravu, lokalnu samoupravu – rekla je Brnabić za TV Prva.

Ona je dodala da se birački spisak automatski ažurira na tri meseca.

– Na izborima je bilo 5.700 posmatrača, od kojih preko 450 međunarodnih, samo je Crta imala preko 2.500 svojih posmatrača. Dakle, još jednom hoću da kažem ljudima, muva nije mogla da proleti, a ne da se ukrade jedan glas. Tako da ti izbori su prošli, oni su bili legitimni, posebno u Beogradu su se pratili, posebno u Beogradu su bili fokusirani i njihovi posmatrači, i oni su tu imali kontrolore – rekla je predsednica Vlade Srbije.