VUČIĆ: Srbija da održi zajedničke vežbe sa NATO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će kao vrhovni komandant oružanih snaga uputiti zahtev Vladi Srbije da u narednom periodu razmotri odluku o tome da se ponovo krene u održavanje zajedničkih vežbi sa NATO-om.


– Mi smo se danas dogovorili i razgovarali, a ja ću kao vrhovni komandant oružanih snaga uputiti zahtev Vladi Srbije da u narednom periodu razmotri odluku o tome da ponovo krenemo u održavanje zajedničkih vežbi sa NATO-om koje smo imali ranije i sa drugim našim partnerima – rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Dodao je da je važno da ljudi u Srbiji razumeju da je Beograd potpuno saglasan sa NATO-m da je njihov mandat zasnovan na osnovu rezolucije 1244 UN-a.

– Zato mi pozdravljamo prisustvo vojnika NATO-a, prisustvo vojnika KFOR-a i želimo još veće prisustvo. Nikakav problem sa tim nemamo, ali imamo problem sa političkim tumačenjem koje dolazi iz mnogih zemalja sa zapada – rekao je on.

– Kada neko na pristojan način razgovara, onda smo uvek u stanju da kažemo nema potrebe za tolikim brojem vojnika tu i tu. Ali mi tu vrstu naređenja ne primamo ni od koga, jer Srbija je vojno-neutralna zemlja i ostaće vojno-neutralna zemlja. I zna se ko upravlja vojskom i ko komanduje Vojskom Srbije – rekao je on.


Izvor:tanjug