Protest “Srbija protiv nasilja” u Beogradu – opozicija ima tri scenarija

  • Nezavisni.rs
  • 2023-05-19
  • Komentari isključeni za Protest “Srbija protiv nasilja” u Beogradu – opozicija ima tri scenarija

Skup će početi u 18 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine, a šta će se dalje dešavati zavisi isključivo od narednih poteza režima, kaže jedan od lidera opozicionih stranaka koje organizuju protest.


“Svaki scenario uključuje i šetnju, samo je pitanje gde i koliko dugo, a to zavisi od toga šta će oni (vlast) da urade. Pokušali su da nas prevare tako što bi Anketni odbor umesto opozicije zahtevao (predsednik Poslaničke grupe SNS) Milenko Jovanov, kao i da se ne govori o REM-u i televizijama Pink i Hepi, već o nekom izveštaju. Dakle, to je ono sa čime se mi trenutno suočavamo”, objasnio je sagovornik.

Upitan da li će protestni skup u organizaciji opozicionih partija biti održan i u petak, 26. maja, naglasio je da se protesti ne održavaju isključivo petkom, podsetivši da je prvo okupljanje bilo u ponedeljak.

Protest pod nazivom “Srbija protiv nasilja” organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front /Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde/ Pokret slobodnih građana/Sindikat Sloga/Pokret za preokret – Ujedinjeni, ali navode da protest nije stranački i dobrodošli su svi građani i sve organizacije koji žele da podrže borbu protiv nasilja, bez ikakvih podela.

Na protestu “Srbija protiv nasilja” prošlog petka na platou ispred Doma Narodne skupštine okupio se veliki broj građana koji je odatle Ulicom Kneza Miloša prošetao do Gazele i auto-puta koje je blokirao na dva sata, kao što je i ranije bilo najavljeno. Protest je prošao bez incidenata.


Izvor:021,n1