Prvi let Beograd – Čikago posle 30 godina, sva mesta popunjena do kraja juna

  • Nezavisni.rs
  • 2023-05-17
  • Komentari isključeni za Prvi let Beograd – Čikago posle 30 godina, sva mesta popunjena do kraja juna

Sa beogradskog aerodroma je, posle 31 godine pauze, jutos poleteo avion na direktnom letu za Čikago.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao ispraćaju, rekao je da veruje da će to doneti radost mnogim porodicama, pošto će sa zemljom povezati veliku srpsku dijasporu u SAD.

Vučić je istakao da je svaki let Er Srbije do Čikaga popunjen 100 odsto do kraja juna, a pored sa dijasporom, mnogo više će povezivati i srpski i američki narod.

„Er Srbija je jedina kompanija u regionu koja leti za SAD, uz Njujork i Čikago, tako da može zadovolji interese ljudi iz celog regiona“, ukazao je on, ocenjujući da je ovo važan dan za Beograd i Srbiju.

Vuičić je dodao i da će iz Čikaga putnici imati dobre konekcije ka Kanadi i zapadnom delu SAD.

On je naglasio da je prve 2,5 godine leta za Njujork država davala novac Er Srbiji, a danas je to najuspešniji i najprofitabilniji let nacionalnog avioprevoznika, kao i da se nada da će linija za Čikago biti profitabilna u još kraćem roku.

Er Srbija je, kako je precizirao, u prva četiri meseca imala više od devet miliona evra profita, a na računu ima 147 miliona, tako da je uspešnija nego JAT u bivšoj Jugoslaviji.

Ambasador SAD Kristofer Hil čestitao je svima u Er Srbiji koji su omogućili taj let, koji će još više povezati dve zemlje i dva naroda.

Letovi iz Beograda će do 12. jula biti sredom i subotom, a od tog datuma i ponedeljkom, avionom Erbas 330-200.

Let iz Beograda do Čikaga trajaće devet sati i 50 minuta, a u obrnutom smeru će tih 8.000 kilometara prelaziti za nešto manje od 11 sati.


Izvor:fonet