ISTRAŽIVANJE: SNS ima najveću podršku, opozicija rasturena, DS na 1,9 %

  • Nezavisni.rs
  • 2023-05-02
  • Komentari isključeni za ISTRAŽIVANJE: SNS ima najveću podršku, opozicija rasturena, DS na 1,9 %

Rejting naprednjaka, uprkos postizanju dogovora sa Prištinom, i dalje je veoma visok.


Istraživanje agencije Novi treći put pokazalo je da ta stranka u ovom trenutku ima podršku od 40,4 odsto, dok se njen koalicioni partner SPS kreće na oko 8,5 procenata.

Rezultati pokazuju da je treći po snazi Novi DSS, za koji bi glasalo 5,2 procenata, zatim slede Dveri i Stranka slobode i pravde sa po 4,5 odsto podrške.

Ispod četiri odsto su nekadašnji koalicioni partneri – Zajedno i Ne davimo Beograd. Stranku Zajedno, koju predvode Nebojša Zelenović, Biljana Stojković i Aleksandar Jovanović Ćuta, podržava 3,9 odsto, dok je NDBG na 3,2 procenta podrške.

Isto istraživanje je pokazalo da bi stranku Zavetnici podržalo 3,1 odsto birača, a DJB 2,9 procenata. Toliku podršku ima i pokret SRCE Zdravka Ponoša, a njegovu nekadašnju Narodnu stranku podržava 2,6 procenata birača.

Rejting PSG se kreće oko 2,2 procenta, a Demokratska stranka je na oko 1,9 posto podrške.

Ovo istraživanje rađeno je u periodu od 4. do 10. marta.

Ubedljivo najveću podršku SNS ima prema istraživanju agencije Faktor plus, koje je pokazalo da bi za tu stranku glasalo 46 odsto birača, preneo je ranije “Blic”. Isto istraživanje pokazalo je da SPS podržava 10,8 procenata građana


Izvor:tanjug,blic, nezavisni.rs