KINEZI ODUŠEVLJENI NAŠOM ZEMLJOM: Balkan i Srbija premijum destinacija

  • Nezavisni.rs
  • 2023-04-02
  • Komentari isključeni za KINEZI ODUŠEVLJENI NAŠOM ZEMLJOM: Balkan i Srbija premijum destinacija

Grupa od 10 turističkih agenata iz Narodne Republike Kine od 30. dmarta do 4. aprila boravi u poseti Srbiji u okviru koje obilaze turističke potencijale naše zemlje sa ciljem njene promocije na kineskom tržištu.


Nakon što su obišli destinacije u Vojvodini zaputili su se ka zapadnoj Srbiji, a na tom putu, prvo odredište bio je grad Čačak u kom su posetili Narodni muzej i Prirodnjački centar u Ovčar banji.

– Završili smo posetu muzeju. Zaista je fantastično i divno. Toliko godina istorijskog nasleđa. Kineski turisti žele upravo tako nešto da vide, ali ne samo u Beogradu već i u ostalim delovima Srbije – rekla je Hu Hvej, jedna od turističkih agenata iz Kine koji trenutno posećuju Srbiju.

Ona je dodala da naše nacionalno nasleđe, uživanje u prirodi, planinarenje, džogiranje, edukativne ture, vinske ture, ali i ukusna hrana, jesu ono što može doprineti turističkoj ponudi Srbije, a istakla je, da je poseta srpskoj kafani odlično iskustvo.

Njena koleginica Šu Jen kaže da se sa konačnim krajem pandemije korona virusa ponovo kreće sa promocijom Balkana i Srbije na kineskom tržištu.

– Balkan i Srbiju promovišemo kao premijum destinaciju. Želimo da se naši klijenti bolje upoznaju sa turističkom ponudom Srbije, a mi ćemo se potruditi da pospešimo dolazak turista iz Kine, pogotovo u Srbiju – kazala je Šu Jen.

Kada je u pitanju turistička ponuda grada na Moravi, turistički delatnici Čačka su već krenuli sa prilagođavanjem svoje ponude interesovanjima gostiju sa dalekog Istoka.

– Mi smo poslednje dve godine intezivno radili na pravljenju programa koji će privući kineske turiste, prilagođavali smo turističku ponudu grada Čačka kineskom turisti, a čak smo snimili i nekoliko promotivnih filmova – kaže Mirjana Knežević, vlasnica jedne od čačanskih turističkih agencija.

Poseta turističkih agenata Kine Republici Srbiji deo je regionalne turističke promocije u kojoj pored Srbije učestvuju i Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

– Naša zemlja će biti deo velikog turističkog paketa koji će biti ponuđen njihovim turistima i nadamo se da će to dovesti do dolaska većeg broja turista iz Kine – istakla je Gordana Majstorović iz Turističke organizacije grada Čačka.

Nakon Čačka, kineski turoperatori su nastavili svoj obilazak zapadne Srbije posetom Zlatiboru, odakle će dalje ići na Taru, jezero Perućac i Mokru Goru.


Izvor:nezavisni.rs