Ognjen Vranješ pukom srećom preživeo zemljotres u Turskoj

Stravični zemljotresi koju su pogodili Tursku, sravnili su sa zemljom nekoliko gradova, a među njima je i Hataj, u kojem za istoimeni klub nastupa i bosanski fudbaler Ognjen Vranješ.


Broj žrtava zemljotresa i dalje raste, a sam Vranješ je pukom srećom izbegao najgori mogući scenario. Naime, ispostavilo se da je 33-godišnji fudbaler neposredno pre zemljotresa napustio grad.

Kako prenose turski mediji, Vranješ je zbog povrede leđa otputovao u Bosnu i Hercegovinu, gde se oporavlja. Prvi pregledi odrađeni su u Turskoj, a nakon analiza, iskusni fudbaler je odlučio da se vrati u domovinu.

Vranješov saigrač, Kristijan Atsu, i dalje nije pronađen u ruševinama, ali nada postoji. Veliku pažnju privukla je i luksuzna zgrada Ronesans u Hataju, gde je pored Atsua zatrpano ostalo još stotine ljudi, a kako smo ranije pisali, među njima je i kapiten rukometne reprezentacije Kemal Kitahja sa svojom porodicom.

Takođe, Hatajspor je odlučio da istupi iz elitnog ranga srpskog fudbala, što je potvrdio i predsednik Fudbalske federacije Turske.


Izvor:telegraf